Irriterat City vägrar släppa Tevez

FOTBOLL

”Vi är besvikna”

Carlos Tevez har begärt att få lämna City.

Men klubben ger honom kalla handen.

”Klubben kan bekräfta att hans transferförfrågan inte accepterats”, skriver City i ett uttalande.

Foto: Nekas att flytta.

Carlos Tevez är trött på livet i Manchester. Trots att han blivit fansens favorit sedan den kontroversiella flytten från lokalrivalen United vill han lämna klubben.

Det har länge sagts att Tevez inte trivs. Argentinaren har sina döttrar i Argentina, han vantris med pengacirkusen inom fotbollen och kommer dessutom inte överens med Citys tränare, Roberto Mancini.

Transferförfrågan nobbas

På lördagen blev det känt att anfallaren lämnat in en skriftlig transferbegäran till klubben. Något City nu bekräftar.

”Det är med besvikelse vi bekräftar för Carlos Tevez supportrar att han lämnat in en skriftlig transferbegäran”, skriver man i ett uttalande där man också skriver att man inte kommer låta Tevez lämna klubben.

”Klubben kan också bekräfta att transferförfrågan inte accepterats.”

Skyller på Tevez representant

Klubben skyller Tevez utspel på argentinarens representanter.

”Klubben är besviken på situationen och framförallt på Tevez representants handlingar.”

City menar vidare att Tevez får all hjälp han behöver för att finna sig till rätta i Manchester.

”Roberto Mancini och hela klubben har visat, och kommer fortsätta att visa, omsorg inför Carlos personliga omständigheter, till exempel att hans familj bor på andra sidan havet.”

Misstänker andra motiv än familjen

Samtidigt antyder klubben att det kan finnas helt andra motiv än familjen till Tevez begäran. Argentinaren ska ha krävt att få omförhandla sitt kontrakt mitt under säsongen.

”De senaste månaderna har klubben fått flera förfrågningar från Carlos representant om att omförhandla och förbättra hans kontrakt, och också en begäran om att förlänga kontraktet med ett år.”

”Men, i linje med klubbens policy att inte förhandla spelarkontrakt mitt i säsongen, har vi inte godkänt det. Carlos nuvarande femårskontrakt har tre och ett halvt år kvar och han är den bäst betalde spelaren i Manchester City.”

ARTIKELN HANDLAR OM