Tappar guldgreppet efter Zlatans missar

FOTBOLL

Lånet från Milan hjälte

Det var en tung kväll för Milan och Zlatan Ibrahimovic i toppmatchen mot Roma.

Bortalaget vann med 1-0, Zlatan missade frilägen och Milan drabbades av två skador.

Matchhjälte blev dessutom Marco Borriello som är utlånad från Milan till Roma.

– Vi förtjänade inte att förlora, säger Milans tränare Massimiliano Allegri.

Milan hade jättechans att ta ett rejält grepp om ligan i toppmötet med Roma.

Men en besviken hemmapublik fick istället se Roma vinna med uddamålet efter att Zlatan Ibrahimovic missat två mycket bra chanser.

Pirlo skadad

Redan efter 22 minuter fick Andrea Pirlo avbryta matchen och ersattes av Clarence Seedorf. I slutet var det sedan Kevin-Prince Boateng som haltade av till förmån för Ronaldinho.

– Det har varit en konstig vecka med skador. Först var det Gattuso och nu Pirlo, säger Milans tränare Massimiliano Allegri.

Däremellan hade, som extra salt i såren, lånet från Milan Marco Borriello avgjort matchen när han efter 68 minuter hittade nätet bakom Christian Abbiati. Jeremy Menez spelade in bollen i straffområdet där Milan-backen Ignazio Abate rensade rakt på Borriello och fick se bollen studsa in i mål.

Zlatan ville byta

– Vi förtjänade inte att förlora. Jag är besviken över att förlora på hemmaplan efter ett sådant mål. Vi var lite sega men inte dåliga, säger Allegri.

Zlatan Ibrahimovic hade två jättechanser att rädda Milan i matchen. I första halvlek blev svensken sopren med målvakten men tappade kontrollen och avslutade tamt. Efter 72 minuter kom nästa läge när Ibrahimovic tog med sig bollen på bröstet men sköt, hårt pressad, över.

Efter 81 minuter vinkade en trött Ibrahimovic på byte men tränare Massimiliano Allegri vägrade att byta ut 29-åringen. Det enda det ledde till var att Zlatan varnades när han avslutade ett anfall efter domarens signal. Svensken är därmed avstängd i nästa match mot Cagliari.

Lazio, Juventus och Napoli kan nu ta in tre poäng på Milan och bara vara tre pinnar efter om de vinner sina hängmatcher.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A