Har inte fått lön på två månader

FOTBOLL

Nigeria skyldigt Lagerbäck 3,8 miljoner i utebliven lön

Foto: tvingas vänta Lars Lagerbäck är mannen som ska före Nigeria till succé i sommarens VM-slutspel. Men efter drygt två månader på den nya posten har han fortfarande inte fått ut någon lön.

Lars Lagerbäck är mitt uppe i VM-förberedelserna.

Men enligt Nigerias äldsta sporttidning Complete Sports har svensken inte har fått ut någon lön för sina två första månader på jobbet, drygt 3,8 miljoner kronor.

Presidential Task Force (PTF) står för Lagerbäcks lön då det inhemska fotbollförbundet inte hade resurser nog att möta lönekraven från svensken. De betalar även förbundskaptenens uppehälle, säkerhet och annan personal kring landslagsledningen.

Men den nigerianska tidningen Complete Sports skrev nyligen om att 61-åringen inte har fått ut någon lön sedan han tillträdde uppdraget i början av mars. Både ersättningen för mars och april ska ha uteblivit och det är inga småpengar. Lagerbäck ska enligt tidigare uppgifter tjäna 9,7 miljoner kronor för fem månader på posten.

”Vidta åtgärder”

Lagerbäck ska själv ha beklagat sig under ett

samtal med en anställd innan han flög till Nigeria från Stockholm för att tillkännage sin VM-trupp.

– Från vår sida vill vi inte hålla på att gräva i detta men Presidential Task Force har försäkrat oss att de kommer att vidta åtgärder och nu kommer vi att följa vilka signaler vi får, säger en källa till Complete Sports.

Lagerbäck är just nu uppe i förberedelserna inför sommarens VM, och bland namnen i den relativt skrällfria truppen finns bland annat ikonen Nwankwo Kanu.

Sju ska bort

Sju av de 30 uttagna spelarna kommer att petas innan den 1 juni.

Nigeria spelar i Grupp B tillsammans med Argen­tina, Sydkorea och Grekland.