Eto'o hotar att hoppa av VM

FOTBOLL

”Kommer att överväga mitt deltagande”

Legendaren Roger Milla kritiserade landsmannen Samuel Eto'o för hans insatser i landslaget vid en pressträff på fredagen.

Nu hotar storstjärnan Eto'o att lämna Kameruns landslag och hoppa av VM.

– Jag kommer att överväga om mitt deltagande är viktigt, för jag behöver inte det här i min karriär, säger 29-åringen till franska Canal Plus.

Roger Milla och Samuel Eto'o höll en gemensam presskonferens inför VM i fredags. Det var då, mitt framför ögonen på Eto'o, som legendaren kritiserade anfallarens inställning i landslaget.

– Han har inte spelat lika bra för landslaget som för Barcelona och Inter, sade Milla till AP.

”Håll käften”

Redan då gick 29-åringen i taket och sade åt Milla att ”hålla käften”. Men det slutar inte där utan nu hotar Kameruns största stjärna att bojkotta VM och lämna landslagstruppen.

– Är det här värt det för mig? Jag har fortfarande par dagar på mig att fundera men jag kommer att överväga om mitt deltagande är viktigt, för jag behöver inte det här i min karriär, säger Eto'o till franska Canal Plus.

”Är det här verkligen mitt folk”

Samuel Eto'o vann nyligen Champions League med Inter och är en stor favorit i hemlandet. Med 44 mål på 94 landskamper hittills är också anfallaren Kameruns solklara nyckelspelare i VM. Men stjärnan har fått kritik i hemlandet och kan nu vända landslaget ryggen efter Roger Millas senaste utspel.

– Vad ha han gjort? Han vann aldrig VM. Jag undrar bara: ”Är det här mitt folk?” Är det verkligen mitt folk?”.

ARTIKELN HANDLAR OM