”Bollen ligger hos klubben”

FOTBOLL

Inga förhandlingar med Birmingham för Larsson

Foto: Sebastian Larsson är fri att förhandla med andra klubbar om en månad och vill inte stänga några dörrar. ”Men jag trivs bra i England”, säger Larsson till Sportbladet.

Om en månad är Sebastian Larsson fri att förhandla med andra klubbar.

Birmingham har inte tagit initiativ till förhandlingar om en förlängning.

– Vi har inte haft diskussioner på ett tag, bollen ligger hos klubben, säger landslagsmittfältaren.

Efter en bra höst i Premier League lossnade målskyttet i lördags. Sebastian Larssons 1–0 mot Fulham (1–1 full tid) var hans första ligamål på knappt ett år.

– Jag visste att det var längesedan, men inte hur länge. Det var jätteviktigt. Jag har varit nöjd med det offensiva spelet och bara målen har fattats, säger han.

Redan i kväll får Birminghams mittfältare chansen igen – en glödhet ligacupmatch mot ärkerivalen Aston Villa väntar.

Brittiskt influerad

– Cupen är alltid viktigt, helst när du kommit en bit. Vi slåss om en semifinal med vår största rival. Det blir inte mycket större än så, säger han.

Sebastian Larsson kom till Birmingham på lån från Arsenal 2006. Han är efter sin skolning i Londonklubben en av de svenska spelare som är mest brittiskt influerad.

”Inget annat på gång”

25-åringens kontrakt går ut till sommaren. En månad innan Sebastian Larsson enligt reglerna har rätt att börja diskutera med andra klubbar har hans nuvarande arbetsgivare inte återupptagit de framtidsdiskussioner som tidigare pågått.

– Det är inget nytt kontrakt påskrivet. Jag kan inte heller säga att det är något annat på gång, säger Sebastian Larsson.

Tiden rinner ut och snart har du rätt att tala med andra klubbar, vilket är en ny situation?

– Ja, jag kan inte spela dum och låtsas att jag inte vet om det...

Vilka faktorer har avgjort att ni avbrutit diskussionerna tidigare?

– Båda parterna är involverade och det är inte bara ekonomiska faktorer, utan en blandning av olika saker som gjort att vi inte kommer överens. Men det har inte varit så drastiskt som det framstått utåt.

Enligt tisdagens Daily Mirror vill Birmingham ta upp diskussionerna igen, men i går hade Sebastian Larsson inte hört något:

– Bollen ligger hos klubben.

”Jag trivs bra”

Om det inte blir en fortsättning i Birmingham kan du tänka dig att prova en annan liga?

– Man ska aldrig stänga några dörrar, inte nu eller senare. Men jag trivs väldigt bra i England, socialt och fotbollsmässigt. Det är en liga som passar mig bra, säger Sebastian Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM