Majstorovic kan bli AIK:s räddning

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

”Får se vad som händer i sommar”

Regerande mästarna AIK sladdar rejält i den allsvenska tabellen och är i behov av förstärkningar.

Samtidigt kan Daniel Majstorovic, som sagt sig vilja avsluta karriären i AIK, bli klubblös i sommar.

– Han är en bra spelare och vi får se vad som händer under sommarfönstret, säger AIK:s tränare Björn Wesström, som haft kontakt med 33-åringen, till eurosport.se.

Foto: ANDERS DEROS
Foto: ANDERS DEROS

Som Sportbladet skrev i går har grekiska AEK Aten stora ekonomiska problem och vill kapa rejält i sina lönekostnader. Det innebär enligt uppgifter att svenske landslagsbacken Daniel Majstorovic kan komma att lämna klubben gratis i sommar.

Nyheten har väckt intresset hos krisklubben AIK. Klubben är i behov av förstärkningar i kampen för att lämna det allsvenska bottenträsket och Majstorovic har sedan tidigare öppnat för att avsluta karriären i Solnaklubben.

– Jag har spelat i Brommapojkarna tidigare, men jag har alltid gillat AIK som klubb. De har fantastiska fans och en skön arena, sade Majstorovic till Dagens Nyheter i juni förra året.

Öppnar för en diskussion

33-åringen har köpt hus i Bromma utanför Stockholm där han kommer att bosätta sig efter karriären. Uttalandet har inte gått AIK obemärkt förbi. Klubbens tränare, tillika sportchef, Björn Wesström öppnar nu för drömvärvningen.

– Ett lag är aldrig för bra för att inte kunna förstärkas med en riktigt bra spelare.

Har du varit kontakt med honom?

– Det var ett tag sedan. Han är en bra spelare och vi får se vad som händer under sommarfönstret, så långt jag kan sträcka mig att kommentera. Om han vill spela i AIK och vi vill ha honom så ska vi ta en diskussion. Det var ett tag sedan.

Majstorovic avfärdar dock själv ryktet om en övergång till AIK i sommar.

– Jag har ju uttalat mig tidigare och sagt att AIK är ett lag som jag verkligen skulle vilja komma till. Men det ligger två, tre år framåt i tiden. Jag känner fortfarande att jag visar bra form och har stora möjligheter att lyckas ute i Europa, säger backen till Fotbollskanalen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN