REKORDMISSEN

FOTBOLL

Kim Olsen: ”Det kändes jävligt pinsamt”

ÖREBRO. Redan här funderar Kim Olsen på målgesten.

Men istället blir han utskrattad av Djurgårdsklacken.

– Det kändes jävligt pinsamt, säger Olsen efter supermissen på Behrn Arena.

ÖSK-anfallarens tänkta målgest och jubel förbyttes alltså till hånskratt från Djurgårdssupportrarna som intagit kortsidan bakom målburen. Och i Canal plus vrålade kommentatorn Petter Johansson om århundradets miss.

– Jag vet inte om det var århundradets miss. Men det kändes i varje fall jävligt pinsamt. Där ska alla göra mål på tio av tio försök, säger Kim Olsen.

”Total feltouch”

Lite senare tillägger dansken:

– När jag fick bollen i första läget tänkte jag, hur ska jag jubla nu? Men istället får jag total feltouch på bollen.

Efter en halvtimme blev Marcus Astvald fri med Djurgårdens målvakt Tommi Vaiho – men ÖSK-yttern valde istället att passa till Kim Olsen. Olsen hade först öppet mål – men fick en dålig förstatouch på bollen och snubblade till när han till sist fick iväg ett tamt skott mot Vaiho som kommit på plats i Dif-buren. På returen tappade Olsen återigen balansen och fick inte heller den gången till något riktigt avslut.

Lagkamraten ilsken

Efter matchen erkänner Marcus Astvald att Olsens supermiss gjorde honom mycket irriterad.

– Jag blev förbannad och kände frustration. Så här i efterhand skulle jag naturligtvis inte ha passat när Kim skrek och gått på skott själv istället. Det sprang jag och ältade ett tag under matchen, säger Astvald.

Även målsumparen själv hade förstås svårt att släppa missen.

– Jag kände mig skyldig. Och jobbade extremt hårt för att ta revansch, säger Kim Olsen.

Omtvistat självmål

Ganska omgående efter pausen gav det resultat – i form av ett omdiskuterat självmål. Nordin Gerzic chippade vidare ett inlägg mot bortre stolpen där Kim Olsen och Kebba Ceesay tampades om att komma först till bollen. Olsen tryckte Ceesay i ryggen som i sin tur styrde in bollen med bröstet.

– I det läget var min enda tanke att jag skulle trycka in bollen i mål. Men jag tror att det var Ceesay som var sist på den. Jag blev i varje fall otroligt glad att det blev mål, kändes också som en lättnad, säger Kim Olsen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro SK