City anklagas för mobbning

FOTBOLL

Hotar till sig spelare

LONDON/STOCKHOLM. Manchester City anklagas för att hota till sig spelare.

Harry Redknapp går så långt att han kallar det mobbning.

Men det förnekar nu City.

Foto: Harry Redknapp.

Harry Redknapp skrider inte orden när han går till attack mot Manchester Citys värvningsmetoder i dag. Enligt Tottenhambossen använder City mobbningsmetoder och hot för att lyckas värva sina spelare. Inför förra säsongen var båda lagen ute efter att värva Craig Bellamy. Då ska City ha blandat sig i Tottenhams förhandlingar om en annan spelare, Wigans Wilson Palacios.

– Vi hade ett budgivningskrig om Bellamy. Då kom City och sa att om vi inte hoppade av skulle de signa Palacios så att vi inte fick någon av spelarna, säger Redknapp i brittiska tidningar.

”Blåser en av banan”

Han menar att City, som är Premier Leagues rikaste lag använder oschysta metoder.

– De blåser en av banan. Det är inte rimligt, men de har möjligheten att göra det. Jag tvivlar på att de var intresserade av Palacios på riktigt, men vad kunde vi göra? säger han enligt Daily Star.

– City har reagerat starkt och förnekar påståendena å det grövsta. City säger att Wigan närmade sig dem och erbjöd Palacios, medan Spurs förhandlade om honom, och att de under en kort tid övervägde det, men sedan beslutade sig för att inte jobba för att värva honom, säger BBC-reportern Gordon Farquhar.

Premier League har meddelat att det inte är troligt att de kommer att utreda händelserna.

ARTIKELN HANDLAR OM