Talade ut med Safari efter inkastsblundern

Av: Marcus Leifby

Publicerad:
Uppdaterad:

Erik Hamrén och vänsterbacken Behrang Safari har talat ut efter Hollandsmatchen.

Men Hamrén ångrar inte sitt beslut att byta ut vänsterbacken redan i paus.

– Det är så det fungerar i den här branschen. Sådant tillhör, säger förbundskaptenen.

Foto: FOTO: JIMMY WIXTRÖM

Det var dagen efter mötet med Holland som Behrang Safari, som undvek att möta pressen direkt efter landskampen, gick ut och kritiserade Erik Hamrén för valet att byta ut honom redan i paus, och strax efter det ödesdigra inkastet som i princip gav Holland det viktiga 2-0-målet.

– Det är jag som hängs ut och det fick mig att känna att allt var mitt fel. Det kändes inte bra, jag förstår inte hur det bytet skulle förändra matchen. Jag gjordes till syndabock, sa en besviken Safari då.

”Talades vid den veckan”

Hamrén såg rubrikerna och ringde upp Safari för att reda ut händelsen.

– Vi talades vid på telefon den veckan. Jag såg rubrikerna och kände att det fanns ett behov av att prata med honom och reda ut en del saker.

Vad pratade ni om?

– Det stannar mellan oss. Han upplevde att han inte fick någon feedback efter matchen och då får jag ta den kritiken. Om någon känner så, att de inte får den feedbacken de önskar, då får de gärna komma till mig. Det får de göra hur mycket som helst, säger Hamrén som inte ångrar sitt val att byta Safari mot Oscar Wendt redan i halvtid.

– Nej, det ångrar jag inte. Det tillhör. Det här är elit. Jag tog inte ut honom för att han gjorde ett felaktigt inkast, utan för att jag trodde att det skulle gynna laget.

– Det fungerar så i den här branschen. Det är inget ovanligt att jag byter ut spelare.

Konkurrensen har hårdnat

Sedan landskampen mot Holland har Oscar Wendt imponerat, inte minst i FC Köpenhamns båda möten med Barcelona i Champions League.

Och konkurrensen har hårdnat, erkänner Hamrén.

– Vänsterbacksplatsen är en av platserna där det är tuffast konkurrens. Nu har jag valt att ta ut Oscar och Behrang, och det är tufft och tajt mellan dem.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN