Succétränaren lämnar serieledande Piteå

avPelle Strandman

FOTBOLL

Piteå har gjort succé i damallsvenskan och leder serien klart.

Då väljer tränaren Fredrik Söderholm att lämna klubben.

– Tyvärr kan inte jag kombinera mitt civila arbete med en halvtidstjänst hos Piteå IF som tränare. Det går helt enkelt inte, säger han till SVT Norrbotten.

Piteå har stått för en perfekt inledning av damallsvenskan under våren.

Efter fem matcher har laget full pott med 15 poäng, ett facit som placerar klubben som klar etta i serien – hela fem pinnar före Rosengård.

Men trots succén går klubben och tränaren Fredrik Söderholm, som tog över laget inför säsongen, skilda vägar. Något som klubben gick ut med i förrgår.

För SVT Norrbotten talar nu Söderholm ut om sin svåra sits som till sist fick honom att satsa hundraprocentigt på sitt civila arbete som försäljningschef i Luleå.

– Det går helt enkelt inte, det är två roliga men också tuffa jobb. Livspusslet går helt enkelt inte ihop, säger han och fortsätter:

”Tufft beslut”

– Ett tufft beslut då jag älskar att hålla på med det här, men samtidigt mår varken jag eller Piteå bra om jag ligger raklång i oktober och tittar in i en vägg. Det vill jag inte utsätta mig och min familj för.

Foto: BILDBYRÅN

Söderholm berättar att han troligtvis inte kommer fortsätta som fotbollstränare fortsättningsvis.

Piteå har sina sportsliga framgångar till trots haft det kämpigt ekonomiskt och nyligen precis klarat elitlicensen. Av den anledningen kunde klubben inte erbjuda Söderholm en heltidstjänst trots att man ville ha kvar tränaren.

Letar permanent ersättare

Två bortamatcher i damallsvenskan mot Göteborg och Linköping återstår innan Fredrik Söderholm tackar för sig.

Till Piteå-Tidningen säger sportchefen Leif Strand att en rekryteringsprocess nu kommer inledas för att ersätta Söderholm permanent.

– Fredrik har gjort ett otroligt jobb, det har fungerat jättebra och självklart hade vi gärna haft honom kvar om vi haft möjlighet. Men det är hängslen och svångrem för oss som gäller när vi måste klara ekonomin, säger han till tidningen och fortsätter:

– Andreas Pettersson och Andreas Johansson (båda från Luleå) kommer att vara behjälpliga den första tiden, sedan får vi jobba på en permanent lösning till höstsäsongen.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM