”Messi påverkade domaren i halvtid”

Anklagelsen efter El Clasico: ”Sa allt möjligt”

avAndreas Käck

FOTBOLL

Real Madrid lyckades inte knäcka Barcelona trots en man mer på planen i 45 minuter.

Nu anklagas Leo Messi för att ha påverkat domaren.

– Han satte press på honom i halvtidsvilan, säger Sergio Ramos.

När Sergi Roberto visades ut i slutet av den första halvleken, vid ställningen 1-1, fick Real Madrid en gyllene chans att bryta Barcelonas förlustfria svit i ligaspelet.

Men det gick inte.

Leo Messi satte 2-1 till Barça tidigt i den andra halvleken och matchen slutade 2-2 efter ett mål av Gareth Bale i den 72:a minuten.

Efter matchen blev två situationer omdiskuterade i Real Madrid-kretsar.

Ville ha straff

Dels har det argumenterats för att Raphael Varane borde fått frispark i situationen som föranledde Messis 2-1-mål. Dels ansåg vissa att Marcelo borde fått straff med kvarten kvar att spela.

Brasse-mittfältaren Casemiro ville inte skylla på domaren.

– Vi ska ha klart för oss att det oavgjorda resultatet var inte domarens fel. Vi kan inte hålla på och prata om domaren då han alltid försöker göra sitt bästa, sa han enligt Marca.

”Satte press på honom”

Sergio Ramos däremot, antyder att domaren kan ha påverkats – av Leo Messi. Mittbacken anklagar Messi för att ha försökt påverka domaren nere tunneln i halvtidsvilan.

– Messi var där och satte lite press på honom i tunneln. Jag vet inte om det fanns tv-kameror som fångade det, men det kanske gjorde så att domaren dömde på ett annorlunda sätt i den andra halvleken, säger Ramos enligt nyhetsbyrån Reuters.

På frågan om vad Messi egentligen gjorde säger han:

– Han sa allt möjligt till honom (domaren).

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM