Kindberg förhandlar mittbackens FCK-flytt

avErik Karlsson

1 av 2 | Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Sportbladet kunde igår avslöja att Sotirios Papagiannopoulos träffat FC Köpenhamns manager Ståle Solbakken på Arlanda.

Nu bekräftar Östersunds presschef Patrick Sjöö att brottsmisstänkte Daniel Kindberg är inblandad i slutförhandlingarna.

– Det var mer att det kändes ganska dumt att lägga över något som är i slutfasen till någon annan som skulle börja om i en förhandling, så då fick han frågan om att avsluta den och det sa han ja till, säger Sjöö till Fotbollskanalen.

Igår kunde Sportbladet visa bilder på när Sotirios Papagiannopoulos träffade FC Köpenhamns manager Ståle Solbakken under en timme.

– Det var mest för att checka läget. Men det är klart det finns intresse, kommenterade ”Sotte” själv.

Senare under dagen bekräftade brottsmisstänkte ordföranden Daniel Kindberg också att intresset för mittbacken är stort.

– Jag kan bekräfta så mycket att Köpenhamn har visat ett stort intresse för ”Sotte”. Men det finns ett ganska stort intresse även från andra klubbar. Det handlar om klubbar i andra europeiska ligor, sa han till den ÖFK-kopplade sajten som drivs av klubbens presschef Patrick Sjöö.

Och för Fotbollskanalen bekräftar nu Sjöö att Kindberg, trots misstankarna, är högst delaktig i slutförhandlingar med den danska storklubben.

– Han är bortkopplad från allt när det gäller styrelsejobb och med spelarförhandlingar också, men det har pågått ganska länge det här med Köpenhamn, det lär väl alla förstå. Han är den som inledde och har kört den förhandlingen. Det är han, Graham Potter och Kyle (Macauley) som har jobbat med det. Det var mer att det kändes ganska dumt att lägga över något som är i slutfasen till någon annan som skulle börja om i en förhandling, så då fick han frågan om att avsluta den och det sa han ja till, säger Sjöö. 

”Säkert folk som tycker det är fel”

Enligt Sjöö ska dock inte Kindberg vara inblandade i fler förhandlingar eller försäljningar under utredningen. Bland annat ryktas både Ken Sema och Saman Ghoddos bort från klubben i potentiella storaffärer.

– Kindberg känner naturligtvis till allting, men det är egentligen mer Kyle som är ansvarig om det ska bli försäljning av dem (Sema och Ghoddos) och kommer att ro det i hamn. Det här som gäller Sotte med Köpenhamn har Kindberg haft ansvar för. De har haft lite delat ansvar tidigare, men någon måste samtidigt sitta på ansvaret och att lämna över alla uppgifter i slutfasen av en förhandling, när någon ska börja om kändes övermäktigt. Sedan är det säkert folk som tycker att det är fel att han slutför en sådan sak, men vi har tagit det beslutet, säger Patrick Sjöö.

Tillförordnade ordföranden i klubben Hans Carlsson säger att han inte känner till Kindbergs inblandning i affären.

– Jag hade ingen vetskap om den biten. Han har ju haft kontakt förut, det är möjligt att de har ringt honom, säger han till Östersundsposten.

ARTIKELN HANDLAR OM