Guidetti: ”94-laget är våra förebilder”

avMartin Tolén

Publicerad:

Sverige har tre VM-medaljer på herrsidan.

John Guidetti drömmer om en fjärde.

– 94-laget är våra förebilder. Att vinna VM är svårt, men inte omöjligt, säger landslagsanfallaren till Marca.

Det svenska landslaget kvalificerade sig till VM i Ryssland efter att ha slagit ut Nederländerna i kvalgruppen och sedan Italien i playoff.

Och inför mästerskapet har spanska Marca intervjuat den svenske landslagsanfallaren John Guidetti, till vardags i Alaves.

Där berättar 25-åringen att han drömmer om en fjärde svensk VM-medalj (silver 1958 samt brons både 1950 och 1994 sedan tidigare).

– 94-laget är våra förebilder. De gjorde en fantastisk turnering och tog brons liksom Sveriges lag 1958 som gick hela vägen till final. Det är fotboll och skrällar inträffar. Leicester vann Premier League när de normalt spelar för att undvika nedflyttning. Allting är möjligt, säger Guidetti till Marca.

”Inte omöjligt att vinna VM”

Guidetti har redan en mästerskapsmedalj med U21-landslaget (EM-guld 2015) och gör i Ryssland sitt andra raka seniormästerskap efter EM i Frankrike 2016.

– Det var en dröm som gick i uppfyllelse (när vi vann U21-EM 2015). Att vinna med sitt land är den bästa känslan i världen. Jag, (Victor) Nilsson Lindelöf, (Filip) Helander, (Ludwig) Augustinsson, (Oscar) Hiljemark och (Isaac) Kiese Thelin fick lyfta bucklan 2015 och det kommer att hjälpa oss i VM, säger Guidetti och fortsätter:

– Att spela för ditt land är målet för alla spelare. Att vara med i EM var stort och att nu ha tagit sig till VM är en ära. Jag drömmer om att vinna en stor turnering med Sverige. Och det är svårt, men inte omöjligt att vi kan göra det.

Sverige inleder VM i Ryssland mot Sydkorea 18 juni.

Spelschema fotbolls-VM: Grupp F 00:12

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM