Lindkvists drömmål – efter Pekings vändning

avFredrik Jönsson, Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

IFK Norrköping höll på att chocka AIK borta på Friends Arena.

Rasmus Lindkvists drömmål räddade 3–3 och en poäng till de svartgula.

– Jag inte vad som händer, det är blackout, säger Tarik Elyounoussi.

I paus såg AIK ut att gå mot seger mot IFK Norrköping hemma på Friends arena. Då hade Kristoffer Olsson spräckt nollan efter 28 spelade minuter, framspelad av Anton Salétros.

När Norrköping klev fram för att söka kvittering lyckades AIK även kontra in 2–0 efter att Nabil Bahoui hittat fram i djupet till Ahmed Yasin som slog in utökningen.

– Det var en speciell match, vi har full kontroll och leder med 2–0, säger Tarik Elyounoussi efter matchen som tog en dramatisk vänding.

– De får för mycket energi efter målet och efter det vet jag inte vad som händer, det är blackout. Det ska inte hända, att de får göra två mål till och ta ledningen. 

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Det var nämligen precis det som hände. Först fick Andreas Johansson ohotad nicka in 1–2 bakom Budimir Janosevic på en hörna. En stund senare tvingades mittbacken Per Karlsson lämna planen på grund av skada vilket skapade oreda i defensiven.

– I samband med hörnmålet får vi trubbel med ”Pertan” och tvingas göra rockader, säger AIK-tränaren Rikard Norling som satte in Haukur Hauksson.

Först nickade Kalle Holmberg ner bollen till Filip Dagerstål som sköt in kvitteringen, 2–2. Kort därefter fullbordade David Moberg Karlsson vändningen genom att slå in Norrköpings första ledningsmål i matchen.

– Jag kommer inte ens ihåg målen. Just där och då tycker jag att de gör det bra, vi hamnar fel i våra positioner. Sista målet är full kontroll, men sen är det en som släpper, två som släpper, tre som släpper och fyra som släpper - den sista är nog jag, säger Daniel Sundgren, som spelade på en ovan position till vänster i AIK:s trea i försvaret.

– Det är klart. Det säger sig självt. Jag har aldrig spelat mittback, jag gör mitt bästa. Jag tycker jag är bra defensivt i alla fall. Jag håller undan på min kant när jag spelar till höger. Sen blir det omställning när jag spelar till vänster. Jag gör så gott jag kan.

Norling: ”Har för lite poäng”

Rikard Norling slängde in Henok Goitom för att försöka styra upp organisationen i AIK. Kvitteringsmålet kom med tio minuter kvar då Rasmus Lindkvist fick på en drömträff och cyklade in 3–3.

Men trots en poäng var hemmalaget inte nöjt med utdelningen, som dessutom var rejält tillbakatryckta av Norrköping i slutskedet av matchen. 

– Man vill vara i toppen och man märker att de här poängen kan man få betala för i november. Speciellt efter den senaste matchen mot Häcken. Det går inte att snacka om nästa match och nästa match hela tiden, man måste vinna de matcherna som man har här och nu, säger Henok Goitom.

AIK har nu 24 raka allsvenska matcher utan förlust. Rikard Norling erkänner att det inte spelar någon roll när de flesta innebär en poäng.

– På ett sätt är det något vi gärna ser som en styrka men samtidigt när man ser över tre matcher så tar man hellre en torsk och vinner nästa för att plocka fler poäng. Nu är det lite många kryss, säger Norling.

– Hade vi vunnit den här hade vi varit ganska nöjda (med våren). Nu behöver man någon dag till reflektion, för att landa. Spontant känner jag att vi har lite för lite poäng.

Laddar Matchöversikt
Publicerad: