Djurgården besegrade Örebro trots skadesmällarna

Av: Fredrik Jönsson, Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

För tre matcher sedan pratades det om ”kris” – nu har Djurgården tre raka segrar.

I mötet med Örebro inledde Tino Kadewere målskyttet, och anfallaren hyllas nu stort av Jonas Olsson.

– Jag tycker att han kanske har varit vår bäste spelare i år, säger lagkaptenen.

Djurgården fick ingen optimal start på mötet med Örebro. Målvakten Andreas Isaksson tvingades bryta uppvärmningen på grund av illamående och kräktes också på planen. In mellan stolparna hamnade i stället Tommi Vaiho, som därmed gjorde sin första allsvenska match för säsongen. 

Reservkeepern fick till slut hålla nollan i Djurgårdens 2–0-seger.

– Efter de första tio är det en jämn tillställning där Örebro är lite bättre än oss, säger tränaren Özcan Melkemichel.

– Vi var inte nöjda med vår insats, vi gick in och pratade om det i omklädningsrummet, att vi skulle få lite mer variation i anfallsspelet.

Strax innan paus tvingades Yura Movsisyan, som hade petat ut Kerim Mrabti på en kant, bryta på grund av skada. Till den andra halvleken hade Melkemichel även tagit ut Jesper Karlström och ersatt honom med Kevin Walker, ett taktiskt byte.

– Det föll inte väl ut i första, därför gjorde vi om inför den andra halvleken, säger Melkemichel som flyttade upp Mrabti bredvid Tino Kadewere.

Kadewere: ”Lite mer än tolv mål är okej”

De båda anfallarna fick göra varsitt mål i matchen. För Kadewere var det fjärde målet den här allsvenska säsongen. 

– Jag sa till mig själv att jag behövde ett mål och till slut kom det, säger Tino Kadewere, som inte känner sig nöjd på målfronten:

– Nej inte än, men det är bra för mig att målen har börjat komma. 2016 gjorde jag tre, 2017 två mellan alla skador. Men nu har jag redan gjort fyra och vi är fortfarande i början på säsongen, jag måste bara fortsätta framåt. 

– Lite mer än tolv mål är okej för mig.

På läktarna sjöng Djurgårdsfansen anfallarens hyllningsramsa. 

– Det är en riktigt skön känsla, även när de inte gör det. Till och med när vi har förlorat så har fansen varit fantastiska. De står alltid bakom oss och det lyfter oss som lag, vi måste betala tillbaka till dem, säger Kadewere.

Anfallaren hyllas även stort av lagkaptenen Jonas Olsson.

– Jag tycker att han kanske har varit vår bäste spelare i år, säger Olsson.

– Man märker att han får lite mer utrymme när han spelar med Kerim också. Motståndarna vet om Kerims styrkor och då blir det fokus på honom. Tino har gjort ett jättebra jobb som forward hela säsongen och nu börjar det lossna ordentligt för honom.

”En eloge till killarna”

Härnäst väntar en veckas - välbehövlig - vila för Djurgården. Melkemichel uttrycker en stolthet över att hans manskap har klarat av den senaste tidens täta matchande.

– Det har varit mycket anspänning med cupfinal och match efter det så jag vill ge en eloge till killarna över att de har hanterat den här “krisen” som tidningarna skrivit om, säger Melkemichel.

Till mötet med IFK Göteborg hoppas han att Jonathan Augustinsson och Haris Radetinac är tillbaka. Jonas Olsson, som klev av tidigt, ska det inte vara någon fara med.

– Jonas kände lite kramp i vaden bara. Det har varit ett tufft matchschema.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE