England: ”Boro vill ha Isak”

FOTBOLL

Svennis: Två eller tre nyförvärv är på väg in

LONDON. Andreas Isaksson kopplas till Middlesbrough.

Brassen Elano sägs vara på väg till Zlatans Inter. Den ene storstjärnan efter den andre är ”på väg” till Manchester City.

Och om tomten kommer är han thailändare.

Sven-Göran Eriksson har haft några år med normala julhelger, men som klubbtränare i Premier League får han uppleva en annan verklighet.

Programmet inleddes med presskonferens i går, på julafton, inför mötet med Blackburn (h) på torsdag.

Sen väntar Liverpool (h) på söndag, Newcastle (b) den 2 januari, West Ham (b) i FA-cupen den 5:e ...det är fyra hårda matcher på tio dagar, ett kraftprov som kanske kommer att avgöra vilket virke City är gjort av.

Några vill flytta

Och mitt i detta alltså alla transferrykten inför januari.

Svennis i går:

– Vi har redan rott i hamn Castillo och han är en mycket, mycket bra spelare. Men vi räknar med två eller tre nyförvärv till.

Som en följd av det räknar Svennis med att åtminstone tre man kommer att vilja lämna City.

– Ja, får vi de nya kan vi låta en del spelare byta klubb. Jag förväntar mig att några kommer till mig och begär förflyttning.

En av dessa kan tänkas vara Andreas Isaksson.

Tidningsrapporter säger att Middlesbrough är intresserat av att köpa honom för 27 miljoner kronor, men det får betecknas som osäkra uppgifter.

– Ingen har kommit och pratat med mig än, säger Svennis.

En detalj i sammanhanget är i alla fall att Svennis kallat tillbaka keepern Kasper Schmeichel, som varit utlånad till Cardiff. Den 2 januari är Kasper spelklar för City igen.

”Talar med Mancini”

Andra rykten har gjort gällande att Elano uppvaktats av italienska Inter, men det avfärdades mycket bestämt av Svennis igår.

– Jag jobbade ihop med Roberto Mancini i nio år och vi talar regelbundet med varandra. Om han är intresserad av Elano skulle han ringa mig först av alla. Så: inte en chans.

11,5 miljarder kronor

Tomten, ägaren Thaksin Shinawatra, har lovat en säck pengar innan nyår. Vi får se vad de räcker till.

Det allra intressantaste för City på längre sikt är hur det går i det thailändska valet framöver. Om det parti som stöder ex-ministern vinner – och de leder opiniosmätningarna nu – får Shinawatra troligen sina frusna pengar tillbaka.

Det handlar om ungefär 11,5 miljarder kronor.

Kan man få mycket godis för.

ARTIKELN HANDLAR OM