Fotbollsfrun: Varför tvingar någon som kan få hur mycket ligga som helst till sig sex?

FOTBOLL

En julfest är en fest då man umgås med dem man tycker om. Man äter alldeles för många prinskorvar och ber till änglarna att senapssillen inte var skämd.

En julfest är inte en tillställning då man lämnar fruarna hemma och bjuder in okända tjejer som förväntas ställa upp på allt.

Eventuellt hyr man in en tomte, men honom ska man inte heller våldta.

Jag sitter och tittar på Sportnytt och ser nittonåriga backen Jonny Evans springa omkring på planen. Jag undrar varför någon som kan få hur mycket ligga som helst väljer att tvinga till sig sex. Men så enkelt kan det inte vara. Antingen är du en våldtäktsman eller så är du det inte. Det är inte­ det som gör en våldtäktsman, om du kan få tjejer eller inte.

Eller?

Bar han på våldtäktsgenen?

Att nittonåriga fotbollspelare med miljonlön är bortskämda snorvalpar som gömmer sig bakom sin medfödda talang utgår jag ifrån. Men vad jag vill veta är; var Jonny Evans en våldtäktsman innan han gick på julfest?

Bar han på våldtäktsgenen? Var det bara en tidsfråga innan han skulle tvinga sig på en tjej trots att hon säger nej, eller var det den typen av julfest som skapar våldtäktsmän?

Så, om han inte var en våldtäktsman innan han kom till julfesten, kan man förklara det med kulturen kring ett framgångsrikt fotbollslag?

Jag tror det.

Jag tror inte att Jonny Evans var en våldtäktsman i måndags.

Men nu är han det i alla rubriker.

Och det är hans ansvar, hur mycket ”sätta på brudar hur du vill”-kultur han än lever i.

Bara att plocka desperata tjejer

Nu är han dock ute mot borgen och lär ha ett helt lag bakom sig med allt vad det innebär av pengar, makt och status.

När det är julfest går det bra att plocka desperata tjejer som vill komma in och få en del av det goda livet. Dagen efter skrapas de bort som tuggummi från skosulan.

Jag tycker det luktar skämd senapssill.”

ARTIKELN HANDLAR OM