Han pekas ut som ny Helsingborgstränare

FOTBOLL

Erik Hamrén: Allsvenskan är intressant

Helsingborg har inlett ett intensivt arbete för att hitta en förstetränare till nästa säsong.

Hetaste namnet just nu – Erik Hamrén.

– Den svenska ligan är intressant, jag tycker att den blivit bättre och bättre de senaste åren, säger Ålborg-tränaren till sportbladet.se.

Stuart Baxters plötsliga avhopp direkt efter förlustmatchen i Bordeaux förra veckan har skapat ett akut läge för Helsingborgs-ledningen.

– Den 7 januari drar vi igång igen, så vi har ju lite tidsfrist men frågan brådskar förstås. Kanske hinner vi lösa det provisoriskt till dess, eller så är vi riktigt duktiga och spikar det helt – men det är ju lite synd att det här kommer nu, att Hasse Eklund har hunnit försvinna till Danmark och att Linderoth (Anders) gjort klart med ny klubb (Landskrona). Vi har ju blivit lite satta på pottan, det känns fruktansvärt onödigt, sa omvalde ordförande Sten-Inge Fredin i går.

Enligt uppgifter till sportbladet.se är Erik Hamrén det mest intressanta namnet för Hif-ledningen. Den 50-årige tränaren – med ett allsvenskt tränarförflutet i Degerfors, AIK och Örgryte – tecknade i januari 2004 ett treårskontrakt med Ålborg, ett avtal som sedan dess förlängts fram till december 2008.

Just nu njuter Hamrén av fotbollslivet.

– Vi leder ligan vid vinteruppehållet och har för första gången funnits med i Uefa cup-spelet. Vi tog brons i fjol och det var den första stora framgången på mycket länge för klubben.

Efter fyra år utomlands skulle en flytt ändå kunna vara aktuell – och Helsingborg en lockande klubbadress.

– Jag följer så mycket jag kan om fotbollen generellt och vet vilken situation klubben befinner sig i.

Har du fått någon förfrågan?

– Inga kommentarer.

Skulle det kunna vara intressant?

– Inga kommentarer.

Är svensk klubblagsfotboll överhuvudtaget aktuellt, eller vill du stanna kvar ute?

– Den svenska ligan är intressant, jag tycker att den blivit bättre och bättre de senaste åren. Just nu fokuserar jag bara på Ålborg, men sen vet både du och jag att det kan gå fort i den här branschen.

ARTIKELN HANDLAR OM