Hammarby i krismöte med sina sponsorer

FOTBOLL

”I förlängningen har alla en gräns”

Hammarby kallar sina största sponsorer till krismöte i morgon med anledning av skandalscenerna på Söderstadion i går.

Och på längre sikt fruktar klubben avhopp.

– Det finns en risk, säger Urban Rybrink vid Hammarby fotboll.

Foto: Försökte lugna ned Hammarbys lagkapten Suleyman Sleyman försöker lugna fansen på Söderstadion.

Attacken mot en av linjemännen, som ledde till att domaren avbröt gårdagens match på Söderstadion, har fått Hammarby fotboll att kalla sina största sponsorer till möte i morgon.

– När det blir den här uppmärksamheten vi hade i går kallar vi till möte. Vi vill berätta för våra sponsorer vad vi gör och hur vi arbetar med såna här frågor, säger Urban Rybrink, informationschef vid Hammarby fotboll.

Är ni oroliga för avhopp?

– Inte för den här incidenten, men i förlängningen har alla en gräns, det finns en risk. Sponsorerna vill tjäna pengar och synas i bra sammanhang, säger Rybrink.

”Damfotboll”

Lars-Inge Svensson, sponsringsansvarig för Folksam – som är en av de sponsorer som kallats till mötet i morgon – säger att företaget i framtiden kan komma att hoppa av sitt engagemang med Hammarby.

– På längre sikt får vi ha på dagordningen om vi ska jobba med arenaidrott på elitnivå, eller jobba med andra evenemang där man inte riskerar att hamna i de här sammanhengen, som till exempel damfotboll och ungdomsfotboll, säger Lars-Inge Svensson.

– All sponsring och all PR utgår från positiva förtecken, man vill inte bli förknippad med saker som inte är positiva, säger han.

Lars-Inge Svensson säger dock att det är positivt att Hammarby kallar till möte.

– Jag tyckler att det är bra att man agerar fort och kallar in sponsorerna till möte. Det gjorde man även förra hösten i samband med det som hände då, säger han.

– Vi tar givetvis avstånd från det som hände i går och förutsätter att Hammarby har en handlingsplan och berättar vad man kommer att göra, säger Lars-Inge Svensson.

ARTIKELN HANDLAR OM