Landslagsman från Ghana på väg till Gefle

FOTBOLL

Gefle IF rustar inför nästa säsong och har i stort gjort klart med Ghanas landslagsmeriterade innermittfältare Yussif Chibsah.

– Vi tror mycket på Chibsah efter han varit här och provspelat med oss, säger Gefle IF:s sportchef och tränare Pelle Olsson.

Gefle IF fyller förlusten av René Makondele med en annan landslagsmeriterad afrikan. Yussif Chibsah, 23, var lagkapten för Ghanas OS-landslag 2004 men var reserv på hemmaplan under fotbolls-VM i Tyskland 2006.

Kontraktsförslaget som slutförhandlas just nu löper över två år.

”Bara detaljer kvar”

– Det är bara detaljer kvar så jag hoppas att vi får till allting inom den närmaste tiden. Men han är en passningsskicklig central mittfältare vi gärna ser i vårt lag, säger Pelle Olsson om Chibsah som även provspelat för Djurgården.

Samtidig uppvaktas Gefle IF:s målvakt Mattias Hugosson av bland andra IFK Göteborg.

– Självklart skulle jag sätta mig och lyssna om det kom ett bud. Oavsett om det var IFK Göteborg eller någonting annat, säger Mattias Hugosson till Gävle Nyhetsbyrå.

Mattias Hugosson har allsvenskans högsta räddningsprocent (82) och ett kontrakt med Gefle IF som går ut efter säsongen.

– Vi vill gärna behålla Hugosson, men det handlar om ekonomi och jag förstår att han funderar över andra anbud, säger Pelle Olsson till Sportbladet.

Anders Sundin

ARTIKELN HANDLAR OM

Gefle IF