Drömkvällen

FOTBOLL

Allt gick Finlands väg i går: ”Bästa laget”

Foto: Alexei Ermolenko jr blir nyckelspelare ikväll.

Här är resultaten som får hela Finland att drömma om EM. Armenien klarade 1–1 mot Portugal och Belgien slog Serbien samtidigt som Finland gjorde sin plikt och besegrade Kazakstan.

– Vi har aldrig haft ett så här bra läge att gå vidare, säger Daniel Sjölund.

EM-kvalgrupp A blir en riktig rysare och en av huvudrollerna spelas av Finland. I går vann de måste-matchen hemma mot Kazakstan med 2–1.

En riktig chans

– Det var en rättvis seger. Vi satte hög press från start och tog också ledningen med 1–0, men de kvitterade på det som egentligen var deras enda chans. Då var vi lite skärrade. I andra halvlek tog vi ändå tag i spelet igen och när vi gjorde 2–1 så var det klart, säger Daniel Sjölund till Sportbladet.

Alexei Eremenko Jr chippade in ledningsmålet efter 13 minuters spel. Byakov kvitterade för gästerna tio minuter senare. Daniel Sjölund som byttes in i stället för målskytten Eremenko Jr när andra halvlek startade slog sedan hörnan som Teemu Tainio avgjorde på.

– Det var tre viktiga poäng, men vi måste fortsätta vinna, säger Sjölund.

Armenisk skräll

Finland är nu mycket nära EM i Schweiz/Österrike. Det tack vare Armeniens krysskräll hemma mot Portugal. Dessutom avgjorde Belgien på övertid hemma mot Serbien. Finland ligger nu tvåa i Grupp A, två poäng före Portugal och tre före Serbien. De båda har dock har en match mindre spelad.

– Vi har ett ganska bra läge, men vi har många tuffa matcher kvar. Vi ska först möta Serbien borta och sedan Polen hemma. Det är en lång väg kvar att gå, säger Sjölund.

Men så här nära har ni väl aldrig varit ett stort slutspel?

– Nej, det här är det bästa läget vi har haft.