”Förlusten var mitt fel”

FOTBOLL

Straff och rött kort – nu missar Sleyman derbyt

Örebro

En ny förlust. Ett rött kort. Ett missat derby. Suleyman Sleyman hade en tung dag på jobbet i går.

– Det är mitt fel att vi förlorar, säger Hammarbys lagkapten.

Hammarby kan inte vinna. På bortaplan vill säga. Hemma på Söderstadion ser de grönvita ut som en stark kandidat till SM-guldet. Utanför Stockholm fungerar det inte, vilket tabellen här intill visar. Hammarby är ett bottenlag på bortaplan. Som på Behrn Arena.

– Den här gången är det är tillfälligheter. Vi spelar så pass bra att vi ska vinna matchen. Vi är det bättre laget, säger tränaren Tony Gustavsson.

”Det är straff”

Det såg länge ut som om Hammarby i alla fall skulle få med sig en poäng. På stopptid föll så Örebro-anfallaren Nedim Halilovic i straffområdet med Suleyman Sleymans armar kring sin midja.

– Han är på väg igenom och jag tar tag i honom. Han faller rutinerat, men det är straff. Det är inte mycket att snacka om, säger Sleyman.

Förutom straffen så får Sleyman rött kort vilket innebär att han missar derbyt mot Djurgården om en vecka.

– Jag frågar domaren; ”vad får jag rött kort för?” Han säger att det är en frilägesutvisning. Det känns tungt. Men jobbigast är att det blir straff.

Ska inte få hända

Sleyman var otröstlig efter den tunga förlusten.

– Det är individuella misstag som inte får hända en sådan här match och jag kan inte säga något annat än att det är mitt fel att vi inte tar med oss en poäng härifrån.

Det känns så?

– Ja, eller det är så. Vi har 1–1 med oss i 92:a minuten. Så att... det är sådant som inte ska hända och jag är otroligt ledsen för det, säger Sleyman.

18 avslut – ett mål

Tränaren Tony Gustavsson tycker inte att Sleyman ska ta på sig förlusten. I stället hade han velat se sitt lag göra fler mål.

– Vi har 18 avslut på bortaplan och vi gör bara ett mål, säger Gustavsson.

Det känns som om de här bortaförlusterna kan stå er dyrt?

– Det är inget att hymla om. Vi måste börja ta mer poäng på bortaplan om vi på allvar ska vara med och slåss, säger Gustavsson.

Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM