Nu riskerar Assyriska kvarts miljon kr i böter

1 av 2 | Foto: Klubbarnas ansvar för att ingen ska komma in på planen. Klarar inte klubben det kan det bli böter.
FOTBOLL

Utsparkade ur superettan och nu riskerar Assyriska stora böter efter skandalen i kvalmatchen mot Bunkeflo.

– Men det kan inte bli poängavdrag eftersom det var en cupmatch, säger Björn Alhberg, ordförande i Tävlingsutskottet (TU).

Exakt vilket straff Assyriska kommer att få är långt ifrån klart.

Först ska Stefan Johansson, matchdelegat på matchen, lämna in sin rapport som är en beskrivning av förloppet. Sedan fattar TU ett beslut.

– Det är inte roligt när matcher stoppas, även om jag tyckte att det här redde ut sig på ett bra sätt till slut, säger han.

Björn Ahlberg har inte hört några detaljer om händelserna i Södertälje och vill inte säga något om vilka straff som Assyriska riskerar.

Bestraffningsärende

– Men generellt så finns det olika regler. Vi har våra tävlingsbestämmelser där klubbarna har ett strikt ansvar för att se till att matchen kan spelas färdigt, att inte folk kommer in på planen. Klarar man inte det kan man få böter, max 10?000 kronor.

Om det sedan bedöms som allvarligare så blir det ett bestraffningsärende och då bestraffas man enligt Riksidrottsförbundets regler och då kan det bli böter på upp till max 250 000 kronor, säger han.

Utan publik

Assyriska kan även dömas till att spela någon eller några matcher nästa år utan publik. Stefan Johansson var även matchdelegat på Söderstadion i samband med skandalen där tidigare i år.

– Det var ju större dimensioner. Men det påminner lite om varandra. Fast där hände det mer, större saker.

Kvarts miljon i böter

Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan