Agenten vill att Runström flyr England

FOTBOLL

Som om konkurrensen inte var hård nog. Nu har Fulham gjort klar med Vincenzo Montella. Men Björn Runström, 22, vägrar ge upp Premier League-drömmen.

– Jag har funderat på om inte en utlåning vore bäst, men inte Björn. Han vill stanna i Fulham, säger agenten Patrick Mörk.

Foto: Vill stanna trots allt

Flytten till Premier League innebar en stor omställning för Björn Runström. Från given i startelvan i Hammarby till i bästa fall bänken i Fulham. Lägg till det en jobbig skada. Nu är han frisk men något spel har det inte blivit.

– Steget till Premier League är stort. Björn är den förste anfallaren som gått direkt från allsvenskan till Premier League. Men han har tålamod och är oerhört målmedveten, säger agenten Patrick Mörk.

Det lär behövas.

För nu har klubben alltså gjort klart med ett lån av Roma-anfallaren Vincenzo Montella som kommer att spela för Fulham resten av säsongen.

”Väldigt bestämd”

– Han har ett fantastiskt facit i en av världens tuffaste ligor så vi är väldigt förhoppningsfulla när det gäller honom, säger tränaren Chris Coleman om sin senaste värvning.

Chansen till spel blir alltså allt mindre för Runström.

– Jag har funderat på om det inte är dags att röra på sig, men Björn har varit väldigt bestämd i att han inte vill det. Han har varit ute förut, i Italien, och han känner att han kanske gav upp för lätt där nere. För att vara så ung så är Björn rutinerad, säger Mörk.

Vad säger Fulham?

– De säger att de är väldigt nöjda med honom och vill inte . Och han har ju suttit på bänken så det är bara ett steg till för att få spela.

Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM