Huligankravet: Lägg er

FOTBOLL

AIK:s firma sätter press på spelarna: "Se till att Dif inte blir mästare"

AIK:s ökända huliganfirma kräver i ett offentligt uttalande att klubben gör allt för att säkerställa att inte Djurgården tar SM-guld.

”Se till att Dif inte blir svenska mästare 2007”, skriver de på sin hemsida.

AIK:s guldchans är minimal medan Djurgårdens i allra högsta grad fortfarande lever.

Det har fått en våldsam huligangrupp knuten till AIK Fotboll att i ett offentligt uttalande kräva följande:

”Däremot kräver vi att alla inblandade tar sitt ansvar de två sista omgångarna om det krävs för att inte AIK ska hjälpa Djurgården till SM-guld. Att vi gör det enda rätta om det behövs. Att vi gör våran plikt som AIK:are”.

Kräver förlust

2002 och 2003 tog Djurgården SM-guld. Vid båda tillfällena krävde samma huligangrupp att AIK medvetet skulle förlora nyckelmatcher för att på så sätt försvåra för Djurgården att ta SM-guld.

Nu har det alltså hänt igen. Budskapet kommunicerades ut sent i går kväll på en internethemsida. Anledningen till det kontroversiella uttalandet är att AIK i de två sista omgångerna ställs mot IFK Göteborg och Kalmar FF, Djurgårdens två största konkurrenter om guldet. Vidare gick det att läsa att:

”Svurna arvfiende”

”Vi förbannar vårt öde och spelarna som inte varit bättre än att vi, återigen, satt oss i en situation där vi riskerar att spela SM-guldet till vår svurna arvfiende och största rival – Djurgårdens IF”.

Riktat mot ledningen

Huligangruppen riktar uttalandet mot AIK:s vd Charlie Granfelt, sportchefen Ola Andersson, tränarduon Rikard Norling och Nebojsa Novakovic samt spelarna i A-truppen.

”Det bästa i denna tragiska situation är kompromisslöst att se till att inte Dif blir svenska mästare år 2007”.

Fotnot: Sportbladet har förgäves sökt AIK:s sportchef Ola Andersson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM