Uppgifter i natt – Uniteds nya plan

”Mourinho övertygad efter VM”

avAndreas Käck

FOTBOLL

Det har ryktats om en utlåning.

Men Victor Nilsson Lindelöf, 23, kommer att spela i Manchester United kommande säsong också, uppger The Sun.

”United kommer inte att lyssna på några bud”, skriver tidningen.

Victor Nilsson Lindelöf blev Manchester Uniteds dyraste försvarsspelare när han köptes loss från Benfica förra sommaren. Trots detta fick han ”bara” spela 13 ligamatcher från start.

På senare tid har det ryktats om en flytt till kommande säsong. Engelska medier har uppgett att Everton vill köpa loss honom och det har även ryktats om en utlåning.

Så blir det inte, enligt The Sun.

”Större roll”

I natt kommer den engelska tabloiden med vad de kallar för ”exklusiva uppgifter”. De uppger att ”Vigge” kommer stanna då José Mourinho ska ha övertygats av 23-åringens fina insatser i VM.

”Flera europeiska klubbar, däribland hans tidigare klubb Benfica, har visat intresse för att låna honom, men United kommer inte att lyssna på några bud. Mourinho ser honom i en större roll nästa säsong”, skriver The Sun.

”Varit kolossalt bra”

Lindelöf missade den första gruppspelsmatchen i VM på grund av sjukdom, men spelade sedan från start i resterande fyra matcher. Och han gjorde det med bravur, tycker Uniteds mittbackslegendar Rio Ferdinand.

– Han har varit kolossalt bra för Sverige. Han verkade inte ha samma självförtroende i United som har haft i Sverige nu. Det är tydligt att förbundskaptenen och lagkamraterna tror på honom, säger han.

Värdstäderna för fotbolls-EM 2020 01:06
ARTIKELN HANDLAR OM