Ljust biljettläge inför kvartsfinalen

Oklart biljettläge inför Sveriges kvartsfinal

avTT

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Lena Hunt, ordförande för Camp Sweden, hoppas på bra uppslutning i Samara på lördag – trots att avståndet dit från Sverige är betydligt större än till S:t Petersburg.

Det är ännu inte klart hur många extrabiljetter som kommer att släppas till Sveriges kvartsfinal mot England på lördag.
Svenska fotbollförbundet hänvisar till Fifa, som inte har släppt ytterligare biljetter än.

Den som vill vara bland de 45 000 supportrarna som släpps in på arenan i Samara, och som ännu inte har biljett till kvartsfinalen, får ställa sina förhoppningar till i första hand Fifa och i andra hand besvikna fans från andra länder som returnerat sina biljetter sedan deras lagt slagits ut.

Svenska fotbollförbundet har i nuläget ingen information om utbudet av sista minuten-biljetter, utan hänvisar i stället till Fifa – som ännu inte har lagt ut nysläppta biljetter.

Men det bör inte vara någon anledning till oro, säger Lena Hunt, ordförande för Camp Sweden.

– Det var inte svårt att få tag i biljetter till matchen mot Schweiz. Fifa lade ut ganska många biljetter, så de som ville ha dem fick tag i dem. Förhoppningsvis blir det likadant till lördagsmatchen.

Flyg upp mot 10 000

I stället är det en annan aspekt av kvartsfinalen som kan ställa till det för blågula fans: avståndet.

Samara, vid floden Volga, ligger drygt fem timmars flygresa från Sverige och i dagsläget är det svårt att hitta en flygresa dit som kostar mindre än 10 000 kronor.

För de som redan befinner sig i VM-landet är flyget betydligt billigare, men då återstår frågan om att hitta boende.

– Vi bokade hotell precis efter slutsignal i går. Priserna var inte de billigaste, men det gick i alla fall att få tag i rum då, säger Lena Hunt.

Fakta: Samara

Samara är huvudstad i den ryska regionen Samara oblast och har en befolkning på drygt 1 miljon invånare.

Utöver att vara skådeplats för Sveriges kvartsfinal mot England är staden också hemvist för bland annat Grusjinskijfestivalen, en årlig visfestival vars huvudscen är byggd i form av en gigantisk gitarr som huserar på en flotte. 1997 lockade festivalen 140 000 besökare.


ARTIKELN HANDLAR OM