Svensken uttagen i veckans lag i MLS

avAdam Borg

Foto: Sean Meagher / TT / NTB Scanpix

Zlatan Ibrahimovic öser in mål i MLS just nu.

Men i veckans elva petas han av en annan svensk.

Portlands Samuel Armenteros belönas med en plats i veckans elva efter sina två mål mot San Jose.

Zlatan Ibrahimovic slog till med sitt elfte mål för säsongen när hans LA Galaxy körde över Columbus Crew med 4–0. Men trots den fina formen och det nya målet får Ibrahimovic inte plats i veckans MLS-elva. Det gör dock en annan svensk.

Samuel Armenteros, 28, blev stor matchhjälte för sitt Portland Timbers när han gjorde lagets båda mål i 2–1-segern mot Mikael Stahres San Jose Earthquakes. Armenteros dubbel innebär att han nu gjort sex mål på de sju senaste matcherna och nu alltså tar plats i veckans MLS-elva.

Armenteros Portland är obesegrade i elva raka matcher och ligger just nu femma i tabellen, fyra poäng för Zlatans Los Angeles.

”Det handlar om självförtroende”

Svensken är utlånad från italienska Benevento där han hade svårt att få speltid. I Portland lyckades inte 28-åringen ta sig in i målprotokollet under de nio första matcherna. Men den senaste tiden har han alltså hittat målformen.

– Det handlar bara om självförtroende för att vara ärlig. I början var det en stor omställning att komma hit. Jag hade inte spelat på ett bra tag i Italien, sa Armenteros till klubbens hemsida efter de två senaste målen.

ARTIKELN HANDLAR OM