Gefle sparkar Johan Mjällby

Gefle har haft en blytung vår i superettan och är nästjumbo i tabellen.

Nu väljer man att sparka huvudtränare Johan Mjällby och ersätta honom med Marcus Bengtsson.

– I dialog med Johan Mjällby så har vi under helgen kommit överens om att avsluta hans kontrakt som huvudtränare i Gefle IF FF, säger klubbdirektör David Norell-Hussein till klubbens hemsida.

Den förre landslagsspelaren Johan Mjällby, 47, lämnade Västerås efter förra säsongen och blev ny huvudtränare i superettan-klubben Gefle IF.

Men där har det inte gått som förväntat.

Efter 15 spelade matcher står laget endast på elva inspelade poäng och är nästjumbo i tabellen. Nu väljer Gefle IF att agera för att få till en förändring.

Under måndagen kom beskedet att klubben väljer att avsluta kontraktet med huvudtränare Johan Mjällby.

– I dialog med Johan Mjällby så har vi under helgen kommit överens om att avsluta hans kontrakt som huvudtränare i Gefle IF FF, säger klubbdirektören David Norell-Hussein till klubbens hemsida.

– Vi vill tacka Johan Mjällby för hans insats i föreningen vilken han genomfört med stort engagemang.

Marcus Bengtsson ny huvudtränare

Kontraktsuppsägningen av Johan Mjällby betyder att han var den fjärde tränaren att lämna klubben inom loppet av två år.

Klubbens assisterande tränare Marcus Bengtsson blir den som får ta över tränaruppdraget. Bengtsson har varit assisterande tränare i Västerås under flera år men får nu alltså ta över huvudansvaret för att få Gefle att lyfta i tabellen.

– Vi är övertygade om att Marcus Bengtsson kan bidra till att utveckla den unga och lovande trupp som idag utgör Gefle IF FFs herrlag. Föreningen behöver kontinuitet och långsiktighet för att så småningom kunna göra en ordentlig satsning tillbaka till Allsvenskan säger Norell-Hussein.

”Väldigt glad och stolt”

Bengtsson har tidigare också tränat klubbens U17- och U21-lag. Det här blir hans första uppdrag som huvudtränare på A-lagsnivå.

– Jag är väldigt glad och stolt över att få förtroendet att ta över som huvudtränare för Gefle IF:s herrlag. Samtidigt som det är under olyckliga omständigheter. Att få möjligheten att utvecklas tillsammans med ledare och spelare känns inspirerande, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.