Uppgifter: Conte får sparken av Chelsea

avAndreas Käck

Det har legat i luften.

Nu kommer beskedet att Chelsea sparkar tränaren Antonio Conte.

Maurizio Sarri väntas ta över.

Conte anlände till Chelsea våren 2016 och lyckades föra den engelska storklubben till Preimer League-titeln under sin första säsong som ansvarig.

Förra säsongen uppstod en fnurra på tråden. Dels för att klubben sålde mittfältaren Nemanja Matic mot Contes vilja, dels för att Conte hamnade i konflikt med anfallaren Diego Costa som senare tvingades lämna klubben.

De senaste veckorna har det känts mer eller mindre klart att 48-åringen kommer få sparken, men häromdagen fanns han på plats och ledde laget när den första träningen efter sommarledigheten drog i gång.

Sarri tar över

Men nu är det hela över.

Engelska medier rapporterar samstämmigt att Chelsea bestämt sig för att sparka honom.

Contes landsman Maurizio Sarri – som de senaste säsongerna basat över Napoli med stor framgång – har under en längre tid pekats ut som den troliga efterträdaren och enligt de engelska medierna är det mycket riktigt han som tar över.

Nyförvärv direkt

Samtidigt väntas man omedelbart presentera den 26-årige mittfältaren Jorginho som nyförvärv, som Sarri då ”tar med sig” från Napoli.

Chelsea har ännu inte bekräftat uppgifterna. Enligt BBC:s Simon Stone vägrar klubben helt sonika att kommentera.

Däremot har Chelsea-spelaren Cesc Fàbregas kommit med ett uttalande som bekräftar nyheten. På Twitter tar han nämligen farväl av Coten.

”Tack för ännu en Premier League-titel och en FA-cuptitel. Det var inte lätt för mig att vinna ditt förtroende i början, men i slutändan hoppas jag att jag gjorde dig stolt! Lycka till i framtiden”, skriver han.

Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix
ARTIKELN HANDLAR OM