Djurdjics hån: ”AIK:s fotboll ger inget”

avPer Bohman

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Nikola Djurdjic nickade Hammarby till segern.

Sedan kritiserade han AIK – och Alexander Milosevic.

– Det är intressant att se Hammarby spela, men inte AIK. Det är därför de åker ut direkt i Europa. Hammarby kommer vara mer framgångsrika när vi får spela där, säger Djurdjic.

Hammarby fortsätter hänga på AIK i tabelltoppen. 3–2 mot Dalkurd gör att Bajen bara är två poäng bakom rivalerna i guldstriden. Nikola Djurdjic nickade in ett mål för Hammarby och var nöjd med lagets spel efter matchen. Han var dock mindre nöjd med Alexander Milosevics kommentarer efter AIK:s seger mot Trelleborg, då backen menade att ”Hammarby bara pratar om AIK”.

– Det är ju han som alltid pratar om Hammarby! Jag kan inte minnas en intervju där han inte pratat om Hammarby. Egentligen vill jag inte kommentera honom. Han har sina problem och AIK har sin grej. Men vi spelar vår fotboll och njuter av den. Vi ser starka ut och är bra offensivt. Det är intressant att se oss spela, men inte att se AIK spela. Så jag är glad över Hammarby.

”Inte lika attraktiva”

Är Hammarby kanske mer attraktiva än AIK, menar du?

– Inte kanske. De är inte det (attraktiva). De har inte alls samma stil som oss. De riskerar ingenting. Det är stabila och har en fantastisk struktur. Allt beröm till dem, för de har ju inte förlorat på typ 30 matcher. Det är ingen slump och de har en grym tränare. Så jag respekterar det.

”AIK:s fotboll ger inget”

Han tycker bara inte att det är särskilt kul att kolla på, menar Djurdjic.

– Det är för mycket att spela som AIK gör i allsvenskan. Under så många matcher. Då åker man ut direkt i Europaspelet. Man representerar ändå svensk fotboll. Jag tycker inte AIK:s sätt att spela ger något. Det är problemet. Hammarby kommer vara mer framgångsrika när vi får spela där på grund av hur vi spelar vår fotboll.

”Det är inte rättvist”

Han är inte heller, precis som han berättade för Sportbladet inför matchen, nöjd med att alltid spela dagen efter AIK.

– Det är inte rättvist, för vi får alltid jaga. Om vi får spela före, och vinner, är de en poäng bakom oss. Då får de pressen på sig. För i fotboll är den mentala aspekten en viktig grej. Så det är inte rättvist.

Djurdjic är desto nöjdare med att han lyckades nicka in en boll, trots nyligen bruten näsa och specialbeställd mask över ansiktet.

– Det är inte bra med masken. Jag försöker ta bort den under matcherna varje gång det är en paus i spelet. Den är inte bekväm och man har massa metall mot huden. Det är inte en bra grej. Svårt att andas och så kan man inte riktigt se bollen när den är nära mig, eftersom masken stör. Det är inte bra. Men jag får leva med den i sex veckor nu.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM