Lindelöf rankas som sämsta mittbacken

avMartin Tolén

Publicerad:

Det stormar kring José Mourinho och Manchester United.

Efter kritiken har Daily Mail nu rankat samtliga mittbackar senaste åren.

Sämst betyg av alla? Svenske Victor Nilsson Lindelöf.

Manchester United har fått en tung start på ligaspelet.

Efter en 2–1-seger mot Leicester i premiären kom en rejäl smäll borta mot Brighton i söndags.

United föll med 3–2 och efteråt har den mesta av kritiken hamnat hos José Mourinho, hans missade mittbacksköp och den nuvarande backlinjen med Victor Nilsson Lindelöf och Eric Bailly i spetsen.

– Det vi har sett i dag (läs i går) är två spelare i Eric Bailly och Victor Lindelöf som saknar självförtroende eller kanske inte är tillräckligt bra, helt enkelt. Svaret kanske ligger någonstans där mitt i mellan. För mig ser de ut som två ”andrafiols”-mittbackar. Om de hade haft en John Terry, Jaap Stam, Rio Ferdinand eller Nemanja Vidic bredvid sig hade de förmodligen sett okej ut, sa klubbikonen Gary Neville i sin podcast

Foto: TT

”Lindelöf har misslyckats”

Och efter kritiken mot mittbacksduon har Daily Mail nu gett sig på uppdraget att ranka samtliga mittbackar som spelat för klubben sedan Sir Alex Ferguson, Rio Ferdinand och Nemanja Vidic lämnade klubben 2014.

Sämst betyg av samtliga?

Svenske Victor Nilsson Lindelöf, 24, som får beskedliga fyra av tio i betyg (lika lågt som Daley Blind).

”United väntade så länge på Lindelöf. Efter månader av förhandlingar med Benfica fick de in Mourinhos måltavla. Han kallades ’Iceman’ när han anslöt, men i stället för att agera iskallt under press har han frusit till is i de avgörande lägena. Lindelöf hyllades av Mourinho förra veckan, men har fortfarande misslyckats med av bevisa varför klubben var så desperata i att värva honom”, skriver Daily Mail om svensken.

Bäst betyg får Phil Jones med en sjua i betyg.

Manchester Uniteds nästa ligamatch spelas hemma mot Tottenham på måndag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM