Mourinho om Pogba: ”Aldrig varit nöjdare”

Rider ut till försvar: ”Skriv vad ni vill, men...”

avSimon Sjöstrand

Det har ryktats om en ”total” spricka mellan Paul Pogba och José Mourinho.

Nu slår tränaren tillbaka.

– Skriv vad ni vill, men snälla – ljug inte, säger portugisen på en presskonferens.

Det har länge rapporterats om en frostig relation mellan Paul Pogba och José Mourinho.

Häromdagen tog The Sun det hela ett steg längre och skrev att sprickan mellan duon är total och att Mourinho bland annat ska ha kallat in stjärnan till sitt kontor och skällt ut honom.

Mourinho ska också ha gett fransmannen klartecken att lämna klubben.

Skriverier som fick Manchester United att rasa.

”Kan inte kräva mer”

Och nu uttalar sig José Mourinho om uppgifterna.

På en presskonferens på fredagen slog han tillbaka mot ryktena och menade att relationen mellan honom och Pogba är... bättre än någonsin.

– Sanningen är att vi har jobbat ihop i över två år och jag har aldrig varit så nöjd med honom som jag är nu. Så ligger det till. Jag kan inte kräva mer av honom, eller be om mer från honom. Han kom hit en måndag (efter VM-ledigheten), tränade i tre dagar och sen frågade jag honom om han kunde ställa upp i en viktig match (Leicester hemma) när laget hade det svårt. Han gjorde det bättre – och spelade längre – än vi kunde förvänta oss, säger Mourinho enligt Manchester Evening News.

Dagen efter matchen fick Pogba en fråga om han trivs i United – och svarade då på ett sätt som kunde tolkas som en pik till Mourinho.

– Det finns saker jag inte kan säga, för om jag gör det så kommer jag att få böter, sa han.

”Bryr mig inte”

Hur Mourinho reagerar på uttalandet?

– Jag bryr mig inte. Jag upprepar: Jag vill att han ska spela bra, jag vill att han ska spela för laget, supportrarna. Det är så det är. Han gör ett extremt bra jobb här. Men, jag måste säga till hans försvar: skriv vad ni vill om honom, om mig, men snälla, ljug inte. Sätt honom inte i en situation där folk kan tro att han inte är en ordentlig, utbildad kille, för det är han. Vi har aldrig bråkat. Vi har aldrig haft någon het ordväxling, utan det är respekt mellan oss. Jag har inga problem alls med honom.

MEN: Vad tror du Pogba menade när han sa att han skulle få böter?

– Det får du fråga Paul. Jag har varit här i lite mer än två år och den enda spelaren som har fått böter är Anthony Martial, så det är inte lätt att bli bötfälld här. Så du får fråga honom (Pogba), för jag kommer inte att fråga honom. Jag vill att han fortsätter jobba och spela som han gör just nu och det är det enda som betyder något, säger Mourinho.

Tränaren berättade också att Pogba – precis som i förra matchen – kommer vara lagkapten mot Brighton på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM