Slår tillbaka – efter uttalandet: ”Skamligt”

Uppdaterad 2018-08-21 | Publicerad 2018-08-19

José Mourinho har hintat om att Liverpool försöker köpa sig till titeln.

Nu får han mothugg.

– Skamligt uttalande, säger Liverpool-legendaren Phil Thompson enligt Sky Sports.

Följ ämnen
Liverpool FC

SPORTBLADET TV-SÄNDER REALS PREMIÄR

Söndag 22.15. Se Real Madrid-Getafe GRATIS på sportbladet.se! Studio med Sportbladets experter från 21.55, i halvtid och efteråt. 

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)


Liverpool har pekats ut som sommarens stora vinnare i spelarfönstret.

Premier League-klubben har värvat för totalt 2,1 miljarder kronor (mest av alla) och har bland annat plockat in målvakten Alisson Becker från Roma för 770 miljoner kronor.

De har också värvat Fabinho från Monaco, Xherdan Shaqiri från Stoke och sedan tidigare har Naby Keita anslutit för runt 700 miljoner från RB Leipzig.

Värvningar som inte gått många förbi.

”Försöker reta upp folk?”

Manchester United-tränaren José Mourinho har antytt att Liverpool försöker ”köpa sig till titeln”.

– De försöker vinna titeln med sina fantastiska investeringar, sa portugisen häromdagen.

Nu får han mothugg.

Liverpool-legendaren Phil Thompson, som gjorde över 400 matcher för klubben, reagerar starkt på Mourinhos uttalande och kallar det för ”skandalöst”.

– Han är ju inte bättre själv. Herregud. Du köper alltid det du har råd med och i slutändan handlar det om mellanskillnaden. Där skiljer vi oss extremt mycket från United, säger Thompson enligt Sky Sports, och fortsätter:

– Hur kan han säga så? Försöker han bara reta upp folk eftersom han är den han är? Att Liverpool försöker köpa titeln? Herregud, jag kan acceptera det där från vissa andra klubbar och tränare, men inte från Mourinho. Bara för att vi har spenderat en del pengar den här sommaren? Det var fullständigt skandalösa kommentarer från Mourinho, som har köpt titlar var han än har varit.

Samtidigt har United haft ett lugnt sommarfönster.

Klubben, som jagat en ny mittback utan att lyckas, har plockat in mittfältaren Fred från Sjachtar Donetsk, högerbacken Diogo Dalot från Porto och målvakten Lee Grant från Stoke.

Slutsumma: 950 miljoner kronor.

– Vi pratade om en extra spelare. Det är inte som att vi är arga och att vi ville ha sex eller sju spelare som inte kom, sa Mourinho häromdagen.