Roma bekräftar intresset: ”Olsen är en möjlighet”

avAdam Borg

Alisson är bara detaljer från en övergång till Liverpool.
Det öppnar för att den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen nu kommer allt närmare en flytt till Roma.
Nu bekräftar klubben också intresset för svensken.
– Robin Olsen är en möjlighet, men inte den enda, säger Romas sportchef Monchi.

Romas målvakt Alisson har ryktats vara på väg till Liverpool under en längre tid. Nu ser det till slut ut att vara klart. Målvakten befinner sig just nu i Liverpool och under torsdagen bekräftade Romas sportchef att det nu bara är detaljer kvar innan övergången blir officiell.

– Ingenting är klart än. Men det är sant att förhandlingarna är långt gångna och att han (Alisson) är i Liverpool nu, säger Monchi på torsdagens presskonferens.

Prislappen för övergången väntas landa på runt 770 miljoner kronor vilket kommer att göra Alisson till den dyraste målvakten genom tiderna.

– När ett väldigt stort bud kommer in så måste du överväga det. Vi vägde för- och nackdelar mot varandra och beslutade oss för att prata med Liverpool.

Foto: Andrew Medichini / TT / NTB Scanpix
Monchi.

”Olsen är en möjlighet”

PSG:s målvakt Alphonse Areola har tidigare pekats ut som huvudkandidat för att ersätta Alisson i Roma-målet.

Men under torsdagen kom Sky Sports och den italienska journalisten Gianluca Di Marzio med uppgifter om att den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen seglat upp som favorit. Något som ytterligare talar för att en eventuell övergång kan vara nära är att Olsens agent, Hasan Cetinkaya, sett på plats i Rom.

Under Romas presskonferens fick också sportchefen Monchi frågan om 28-åringen där han bekräftade att det finns intresse från Romas sida.

– Jag kommer att låtsas att jag inte hörde den frågan. Robin Olsen är en möjlighet, men inte den enda. Vi arbetar lugnt, utan stress.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM

AS Roma

Serie A