Salah anmäld efter bilderna från bilen

avMartin Tolén

FOTBOLL

Mohamed Salah använde mobilen samtidigt som han körde.

Nu har Liverpool anmält anfallsstjärnan till polisen.

”Det är en besvikelse att se en sådan förebild för tusentals fotbollssupportrar bryta mot lagen och föregå med dåligt exempel”, skriver vägsäkerhetsorganisationen Brake.

Liverpoolstjärnan Mohamed Salah inledde årets Premier League-säsong med att bli målskytt i 4–0-segern hemma mot West Ham.

Men nu har egyptiern hamnat i blåsväder.

På väg hem från Anfield fångades Salah på bild när han sms:ar – samtidigt som han kör bil.

Förseelsen är straffbar i England och nu har Liverpool själva anmält anfallsstjärnan till Merseysidepolisen där Salah riskerar kraftiga böter.

– Klubben har, efter samtal med spelaren, gjort polisen medvetna om bilderna och konsekvenserna som kan följa. Vi har pratat med spelaren och kommer att ta itu med eventuella uppföljningar internt, säger en talesperson från klubben till Sky Sports.

”Kan leda till förödelse”

Förutom böter (upp emot 15 000 svenska kronor) riskerar Salah att förlora körkortet om förseelsen upprepas.

Samtidigt får 26-åringen skarp kritik av vägsäkerhetsorganisationen Brake.

”Det är en besvikelse att se en sådan förebild för tusentals fotbollssupportrar bryta mot lagen och föregå med dåligt exempel. Mobilanvändande bakom ratten är både förbjuden och farlig. Allt som distraherar föraren från vägen, bara för ett ögonblick, kan leda till förödelse oavsett hur långsamt föraren kör”, skriver organisationen i ett uttalande.

Liverpools nästa ligamatch spelas borta mot Crystal Palace på måndag.

ARTIKELN HANDLAR OM