Dalkurd om försäljningarna: ”Betyder allt”

Publicerad 2018-08-13

Dalkurd har sålt flera nyckelspelare i sommar.

Någonting som varit helt nödvändigt för den allsvenska jumbon.

– De här försäljningarna betyder allt för klubben, säger sportchefen Adil Kizil till UNT.

Följ ämnen

I början av sommaren kunde Sportbladet avslöja att Dalkurds investeraren Kawa Junad valt att stoppa sitt ekonomiska stöd till klubben.

– Jag är här för att ändra saker, men som det är nu kan jag inte göra det. Det är slöseri med pengar och tid. Jag vill inte vara en del av Dalkurds fall, berättade Kawa Junad för Sportbladet.

”Gör att klubben kan andas ut”

Utan miljardären bakom sig har Dalkurd fått finna sig i en ny ekonomisk situation, vilket i sommar tvingat klubben att göra sig av med flera av sina nyckelspelare för att få verksamheten att gå runt.

– De här försäljningarna betyder allt för klubben, det vet alla som förstod vilken situation vi var i för två månader sedan. De här försäljningarna gör att klubben kan andas ut, säger sportchefen Adil Kizil till Upsala Nya Tidning.

Bland spelarna som lämnat klubben i sommar finns bland annat vinterns profilvärvning Mohamed Buya Turay och mittfältsstjärnan Rewan Amin.

”Tvungna att ta till vissa åtgärder”

– Det var ett högt tempo och stressigt. Vi var tvungna att ta till vissa åtgärder av ekonomiska anledningar. Det var spelare som ville röra på sig och som hade ett bra marknadsvärde. Samtidigt ville vi fortfarande ha en slagkraftig trupp och försökte värva på de positioner vi behövde, säger Kizil.

Dalkurd är efter 17 allsvenska omgångar jumbo i tabellen och har enbart spelat in nio poäng. Upp till Elfsborg på säker mark och Brommapojkarna på kvalplats skiljer det sju poäng.