Newcastle riskerar böter efter spelarnas mediastrejk

Av: Lo Hägerfelth

Publicerad:
Foto: TT

Newcastle United har inte kommit överens med spelarna om deras säsongsbonus.

Något som har gjort att spelarna bojkottat obligatoriska media- och tv-event.

Nu kan klubben komma att straffas.

Stillsamma somrar och Newcastle United är två pusselbitar som sällan passar ihop. Förra sommaren var det framför allt brutna löften från ägaren Mike Ashley till managern Rafa Benítez som skapade rubriker, där den spanske tränaren lovades en stor transferbudget men fick nöja sig med några billiga värvningar.

Liknande besvikelser är något som Benítez även har framhållit denna sommar, hur klubben behöver värva fler spelare till truppen.

Men det är inte det enda som nu skapar oro inför den stundande Premier League-säsongen.

Vägrat ställa upp på foto

Enligt The Telegraph riskerar nämligen Newcastle United böter från Premier League. Detta då klubbens spelare under måndagen vägrat ställa upp på de så kallade ”walk-up”-fotona, de bilder på spelarna som läggs in i och med att laguppställningarna presenteras i tv-rutan. Något som är obligatoriskt enligt kontrakten.

Men det är inte det enda tv-uppdraget som Newcastle-spelarna ska ha bojkottat. Enligt The Telegraph har spelarna även strejkat från alla medieintervjuer under försäsongen, även de för klubbens egna kanal. Även detta obligatoriskt enligt kontrakten.

Anledningen till denna strejk ska även den härledas till Ashley. Enligt rapporterna är spelarna missnöjda över att de inte har kommit överens om en säsongsbonus, likt den de fick förra säsongen. Då lovades de ca 46 miljoner kronor för att undvika nedflyttning, plus ca 11 miljoner om de slutade ovanför de fyra sista platserna. Något de även gjorde med sin tiondeplats i tabellen.

The Telegraph skriver att liknande scenario utspelades inför förra säsongen, innan Ashley till slut lyckades övertala spelarna. Samtidigt skriver de att Premier League hoppas kunna lösa situationen innan helgens premiär i Premier League.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE