Hyllningen till Granqvist – gräsligt vacker

avJacob Larsson

Under torsdagskvällen gör Andreas Granqvist hemmadebut mot Norrby.

Då har Olympias gräs fått ett nytt mönster.

En gran pryder nämligen de mittersta delarna av planen.

Efter ett storslaget VM återvände Andreas Granqvist till Helsingborg och superettan efter tolv år utomlands.

I debuten slog skåningarna J-Södra med 1–3 och under torsdagskvällen är det dags för hemmapremiär för Andreas Granqvist på Olympia mot Norrby.

Uppmärksammas med skogsmotiv

Återkomsten uppmärksammas på flera sätt – det fyndigaste kanske är planskötarnas sätt att hylla lagkaptenen. Gräsmattan är nämligen klippt likt en gran, kvällen till ära.

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

På Helsingborgs hemsida skriver klubben att ett tifo kommer att anordnas lagom till att Granqvist stegar in på Olympia i kväll. Dessutom är matchen i princip utsåld.

”Imorgon, torsdag, kommer kapten Andreas Granqvist hem efter över tio år utomlands. Detta i samband med den, i skrivande stund, nästintill slutsålda matchen mellan HIF och Norrby IF. Något som bland annat kommer uppmärksammas genom ett stilrent, storslaget läktararrangemang, eller tifo, på Olympia under inmarsch och spelarpresentation”, går att läsa på skåningarnas webbplats.

Väntas locka 16 000 åskådare

Lokaltidningen skriver att tifot är det största i HIF:s historia och att matchen väntas locka 16 000 åskådare, vilket är helt fullsatt. Senast det hände var i en match i allsvenskan mot AIK 2011.

Helsingborg–Norrby sparkas av klockan 19.00.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM