Asllani får egen ”Zlatan court” i Vimmerby

Foto: ANDREAS BARDELL

avFilip Durefelt

FOTBOLL

I måndags vann hon Diamantbollen.

Nu får Kosovare Asllani en egen fotbollsplan i uppväxtstaden Vimmerby.

– Malmö och Rosengård har sitt Zlatan Court och vi kommer att ha Asllani Court, säger Vimmerby IF:s ordförande Budo Ericsson till SVT.

Kosovare Asllani har haft ett minst sagt bra fotbollsår. Hon vann SM-guld med Linköping, som hon återvände till under sommaren, och var en av de framstående spelarna för Sverige under EM-slutspelet i Nederländerna.

I måndags kröntes Asllanis 2017 när hon tilldelades Diamantbollen som årets bästa kvinnliga spelare. Nu står det klart att hon kommer även kommer hyllas på ”Zlatan-manér” av barndomsklubben Vimmerby IF.

Kosovare Asllani kommer att få namnge en fotbollsplan i Vimmerby, samma plan som hon själv spelade på under uppväxten i staden.

– Malmö och Rosengård har sitt Zlatan Court och vi kommer att ha Asllani Court, säger Budo Ericsson till SVT Småland.

”Stark förebild för många”

Ericsson är ordförande för Vimmerby IF sedan många år. Han såg Asllanis hyllade tacktal, som riktades till de unga tjejer som likt henne möts av fördomar och motstånd i sin fotbollsvardag, på teven.

– Det tal hon höll var så inspirerande, och hon har verkligen visat att det går att göra skillnad genom att göra det man tror på.

– Hon är en så stark förebild för många och för oss i klubben så betyder hon massor.

Den plan som ska döpas efter Asllani är i nuläget ganska sliten efter flera år i bruk. Nu ska den göras i ordning och få ett finare skick.

ARTIKELN HANDLAR OM