TV4 förklarar historiska ändringen

avFrida Fagerlund, Jonatan Andersson, Patrik Brenning

För första gången i Fotbollsgalans historia avslutade Diamantbollen prisutdelningen.

Ett beslut pristagaren Kosovare Asllani välkomnar men också ett besked hon fruktade.

– Jag hoppades att jag skulle vara innan av rent personliga skäl, säger 28-åringen.

Andreas Granqvist tog hem Aftonbladets Guldbollen i Fotbollsgalans traditionsenliga final. Men något som stack ut från tidigare år var valet att presentera vinnaren av priset innan damernas dito Diamantbollen.

Anledningen är enkel, meddelar TV4.

”Värderar Diamantbollen lika högt”

"Vi värderar Diamantbollen lika högt som Guldbollen och i år valde vi att lägga Diamantbollen som sista priset på galan”, skriver Martin Nersing, pressansvarig på TV4, i ett SMS.

När det väl var dags att presentera vinnaren av Diamantbollen stod det klart att Kosovare Asllani, FA Cup-vinnare med Manchester City och SM-guldvinnare med Linköping, tog hem priset för första gången. Men 28-åtingen vart inte bara positiv till TV4:s markering.

– Det är klart att jag noterade det för jag hade hoppats att jag skulle vara innan. Men det var fint gjort. Det var kul, säger Asllani.

Varför ville du vara innan?

– Av rent personliga skäl. Så att resten skulle glömma mitt tal. Men det är lugnt. Det kändes bra, ler landslagsstjärnan.

Valet förklarades bland annat med motiveringen att hon ”vuxit till en nyckelspelare och ledare i landslaget”, och Asllani höll sedan ett känslosamt tacktal – som alltså avrundade kvällen till skillnad från tidigare år.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N
ARTIKELN HANDLAR OM

TV4

Fotboll