Stora hyllningar i hemmapremiären

Krossade Halmstad efter kanonskott av Broberg

Djurgården reste sig ur sorgen.

Mot Halmstad stod laget för en stabil prestation och vann med 3-0.

– Senaste dagarna har varit svåra och sorgliga för hela Sverige. Vi försökte bara gå ut och vinna, säger Aleksandar Prijovic.

Fotbollssverige har varit i sorg sedan den allsvenska premiären.

Det var även känslosamt innan avsparken mellan Djurgården och Halmstad på Tele 2 arena. Spelare och ledare samlades i en ring runt mittcirkeln för att hylla den supporter som tragiskt misshandlades till döds i samband med premiärmatchen mellan Helsingborgs IF och Djurgården förra helgen.

– I dag saknar vi en supporter, en älskad pappa, broder, son, vän, kollega, fotbollsledare och en fotbollsälskare, sade Difs ordförande Lars-Erik Sjöberg ute på planen.

Knäpptyst minut

Mängder med rosor hade också lagts ut framför Dif:s klacksektion för att hylla fyrabarnspappan och en knäpptyst minut hölls innan matchen sparkades igång.

Ett svartvitt tifo med texten "Vila i frid Myggan – För alltid en del av Djurgårdsfamiljen" vecklades ut vid hyllningarna. Efter en stund byttes färgerna ut till blått och hemmalagets hymn; "Sjung för gamla Djurgårn".

Broberg visade vägen

När matchen väl sparkades igång var det Halmstad som inledde bäst men Djurgården fick en gratischans att komma in i matchen när Richard Magyar tog med handen i straffområdet. Lagkapten Andreas Johansson brände dock det gyllene läget ifrån elva meter.

Istället var det Martin Broberg som klev fram i hemmalaget. Med halvtimmen spelad bröt yttermittfältaren igenom och fick på ett riktigt kanonskott som borrade sig in bakom Stojan Lukic.

– Det var så pass stor yta framåt att ta fram den, jag bestämde mig ganska tidigt för att lägga fram den för att skjuta. Jag får en bra träff, säger Broberg till C More.

"Reflekterar över det"

En pigg Broberg låg också bakom 2-0-målet när han spelade fram till Aleksandar Prijovic, som behärskat lade bollen i nät.

– Jag kollade inte, jag bara gav 100 procent och målvakten hade ingen chans, säger Prijovic till Sportbladet.

Amadou Jawo fastställde sedan slutresultat till 3-0 i den 80:e matchminuten och medgav att matchen inte var som alla andra.

– Det kändes speciellt i början, men när domaren blåste var det inget man tänkte på. Så här i efterhand kanske man reflekterar över det, säger Jawo.

Prijovic var inne på samma spår.

– Senaste dagarna har varit svåra och sorgliga för hela Sverige och alla fotbollsklubbar. Vi försökte förbereda oss som alla andra matcher och gå ut och vinna.

Tränare Pelle Olsson var nöjd med att ha fått igång forwardsparet Prijovic och Jawo.

– Viktigt för laget att spräcka alla tänkbara nollor, så är det för forwards också, att spräcka målnollorna, det brukar bli fokus på det annars, säger Olsson.

Se tv-bilder på Dif-fansens hyllningar och målen från dagens allsvenska matcher i Sportbladet news ovan.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN