”Jag borde slagit sönder omklädningsrummet”

Ilskan efter Inters tappade ledningar

Efter ynka tre poäng på de senaste fyra matcherna löper Inter numera risken att tappa femteplatsen i Serie A och därmed missa nästa säsongs spel i Europa. Detta är något Walter Mazzarri minst sagt önskar han hade ändrat på under gårdagens hemmamöte med Bologna, som efter två tappade hemmaledningar till sist slutade 2-2.

– Jag borde ha slagit sönder omklädningsrummet! Säger Inter-tränaren ilsket till Sky Sport Italia.

Mazzarris ilska baseras främst på det faktum att hans Inter har gått från en ganska så säker plats i nästa säsongs Europa League till att nu ha hela fem ligakonkurrenter inom fem poängs avstånd. Efter matchen ventilerade tränaren sin förvirring kring hur man faktiskt får Inter att vinna.

- Allt en tränare kan göra är att hålla laget vältränat, skapa chanser, organisera sig mot kontringar. Det är otroligt, vi verkar missa klara mål och lyckades till och med missa säsongens enda straff - trots att en mästare som Milito slog den. Vi analyserar allt och rättar till det på träningarna men varenda misstag verkar gå emot oss och vi släpper in skumma mål, säger en uppgiven Mazzarri.

”Borde slagit sönder omkädningsrummet”

Utöver en uppenbar uppgivenhet kring resultaten så blottade Mazzarri också sina fulare sidor. Första incidenten inträffade under pågående match mot Bologna, då han efter ett i raden av individuella misstag från sitt Inter fångades på kamera yttrandes "det är som om de gör det med flit". Mazzarri valde efter matchen att undvika kommentarer kring detta men hade ett par väl valda ord att dela med sig av trots allt.

- Det är fjärde gången vi tappat poäng trots ett väldigt starkt framträdande, som jag anser förtjänade en vinst. I Verona skrek jag på spelarna i halvtid för att höja deras adrenalin, eftersom vi då och då tappar vår koncentration och intensitet. Då slutade det med vinst. Denna gång ångrar jag att jag sa till spelarna att de hade kontroll och att de skulle hålla sig lugna. Jag borde ha slagit sönder omklädningsrummet! Dessa spelare behöver skakas om och få sitt adrenalin höjt till tusen, avslutar Mazzarri ilsket.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.