Boman räddade kvar Halmstad

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Sundsvall tappade ledningen på bortaplan

1 av 8

Halmstad spelar i allsvenskan nästa säsong.

Två mål på fyra minuter från Mikael Boman sänkte Gif Sundsvalls dröm.

– Det är fantastiskt med den här avslutningen, säger hjälten.

Gif Sundsvall åkte ur allsvenskan efter kvalförlust mot Halmstad i fjol. Det blev dock ingen revansch i år. "Giffarna" hade med sig 1-1 från första mötet på Norrporten Arena i Sundsvall.

I returmötet på Örjans Vall fick Sundsvall en drömstart. Klockan stod på 12 minuter när Johan Eklund nickade fram till Pa Dibba som satte 1-0 ur snäv vinkel.

I början av den andra halvleken fick Pa Dibba ett friläge efter att Eklund snyggt spelat fram, men Stojan Lukic stod för en jätteräddning.

– En sån räddning är fin. Men man tänker inte så mycket, man kör på instinkt och det gick bra den här gången. Det var tur, säger målvakten till TV4 Sport.

Brände friläge

Bara minuter senare kom vändningen. 

Mikael Boman satte 1-1 efter att han nickat bollen mellan benen på Tommy Naurin. Och Boman var inte klar där. Fyra minuter efter målet satte han 2-1 och Halmstad hade vänt. För Sundsvall räckte det dock med en kvittering för att ta sig vidare på bortamål. Så blev det dock inte.

”En stor besvikelse”

Halmstad bevakade sin ledning och spelar i allsvenskan nästa säsong.

– Det är hela laget i dag som gör en fantastisk kämparinsats i dag som gör att vi vinner. Det är jättehärligt att bli tvåmålsskytt, men det är hela laget i dag som sagt, säger Boman till TV4 Sport och fortsätter:

– Säsongen har varit lite upp och ner, men med den här avslutningen är det fantastiskt.

I Sundsvall var det det desto deppigare.

– Det är givetvis en stor besvikelse. Gör vi 2-0 i 50:e kanske vi kan stänga den här matchen, men det vänder ganska dramatiskt och det blir oerhört jobbigt för oss, säger tränaren Roger Franzén till TV4 Sport.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM