Örebro – en lokal succé

Av: Tobias Wolf

Publicerad:
Uppdaterad:

Åtta i startelvan från staden: ”Kul att man satsat”

1 av 3 | Foto: lokal hjälte Kalle Holmberg har fostrats i Örebroklubben Rynninge. I går gjorde han två mål och spelade fram till det tredje när Örebro slog Åtvidaberg.FotoGustavssonsatte 3–0.

ÖREBRO. Nykomlingen fortsätter att överraska i allsvenskan.

Tack vare ett lokalt lagbygge.

– Det är kul att man har vågat satsa på förmågor härifrån, säger örebroaren Kalle Holmberg som blev stor matchhjälte mot Åtvidaberg igår.

ÖSK har annars länge fått kritik för att inte behåller talangerna från örebroområdet. BK Forwards Jiloan Hamad och Jimmy Durmaz är bara ett par exempel på spelare som släppts vidare. Men när tränaren P-O Ljung kom till ÖSK under säsongen 2012 blev det förändring. I går mönstrade han en startelva med hela åtta spelare som kommer från Örebro.

”Tungt på bänken”

Örebro spelade ut Åtvidaberg i första halvleken och i pausvilan hade Kalle Holmberg gjort två mål och spelat fram till ÖSK:s tredje fullträff.

– Fantastiskt skönt med tre poäng och att man är med och bidrar nu när man fick chansen. Jag har haft det lite tungt ett tag och suttit på bänken.

Säger Kalle Holmberg som gjorde sin första match från start i årets allsvenska. Förra säsongen var han däremot mer eller mindre given i startelvan och var med sina tio mål en starkt bidragande orsak till ÖSK:s återkomst till allsvenskan.

I går dröjde den bara åtta minuter innan Kalle gjorde 1–0 efter ett mönsteranfall på Behrn Arena.

– (Ahmed) Yasin skickar in en bra boll, sen får jag till en bra träff och sätter den i krysset, säger han.

Lite senare tryckte Kalle in 2–0 med pannan bakom Åtvidabergs målvakt Henrik Gustavsson.

Spelade fram till 3–0

– Jag får ett inlägg av (Patrik) Haginge, står rättvänd och har lite tur att den slinker in under målvaktens arm, säger Kalle Holmberg, som innan pausen också hann med att spela fram till Daniel Gustavssons snygga 3–0-mål.

Kalle Holmberg hoppas nu att hans superhalvlek innebär att han får fortsätta att vara en del av ÖSK:s startelva som i går alltså bestod av hela åtta spelare från Örebro.

– Det är kul att man har vågat satsa på förmågor härifrån. Förut har det varit mycket tjat här i Örebro om att vi släpper många spelare till andra klubbar, framförallt några riktigt bra till Malmö, säger Kalle Holmberg.

Spelare med moderklubbar från Örebro-området (fetade)

Oscar Jansson (Karlslunds IF) - Patrik Haginge (Mellringe-Ekers IF), Magnus Wikström (BK

Forward) , Erik Moberg (BK Zeros), Daniel Björnquist (Sköllersta IF) - Nordin Gerzic

(Örebro SK) Mohammed Saeid (BK Forward) , Kalle Holmberg (Rynninge) - Ahmed

Yasin (BK Forward), Shpetim Hasani (Bursaspor Kom), Daniel Gustavsson (IF Rune)

*Nordin Gerzic spelade i tre år som barn för Eskilstuna City, 19941997.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.