Guidettis svar på Zlatans passning

Publicerad 2013-11-17

”Jag ber om ursäkt”

John Guidetti i fotbollsturneringen "Vem äger förorten" i somras.

Zlatan Ibrahimovic tyckte att John Guidetti skulle snacka mindre och spela mer.

Nu slår 21-åringen tillbaka.

– Det är inte så att han pratar med media varje dag så han borde kanske förstå, säger Guidetti till TV4.

John Guidetti stod på toppen av sin karriär, var med i A-landslaget och slogs om en plats till EM i Polen/Ukraina förra sommaren. Men en dåligt tillagad kyckling gjorde att stjärnan drabbades av en infektion som, tillsammans med den knäskada han drog på sig i somras, hållit honom borta från fotbollen i 18 månader.

I somras uttalade sig Zlatan Ibrahimovic om Guidettis situation och stjärnan tyckte att han borde spela mer än att snacka.

– Det enda jag vet om Guidetti är att han har haft ett bra år i Feyenoord. Det har stått om honom, men inget om det på planen. Han är fortfarande ung, men det måste hända något på planen, inte bara svart på vitt i tidningarna, sa Ibrahimovic.

”Svårt att göra något”

Nu slår Guidetti tillbaka.

– Det är svårt att göra något på planen när man har varit borta i 18 månader på grund av en nervsjukdom som inte fungerar, så jag får be om ursäkt. Men jag har inte pratat med media på över ett år. Vad tidningarna skriver, jag kan inte riktigt stoppa om de väljer att ta något jag skriver på min Twitter. Jag kan inte ringa och säga: "hej, sluta skriv om mig". De skriver ju om Zlatan tio gånger mer och det är inte så att han pratar med media varje dag så han borde kanske förstå det. Men han får ha sin åsikt och jag får ha min åsikt, säger anfallaren till TV4.

På frågan om varför han inte gjort intervjuer på ett år svarar Guidetti:

– Det var väl som Zlatan sa: "sluta snacka och börja spela i stället". Det är väl det jag har gjort och ändå får jag kritik för det, det är lite roligt. Varför ska jag prata när jag inte spelar? Du kommer ju inte att gå hem och intervjua min mamma, hon spelar ju inte fotboll heller så varför ska jag göra intervjuer när jag inte spelar.

Kan lämna City

Guidetti gjorde comeback i Manchester Citys reservlag för två veckor sedan och anfallaren togs ut i U21-truppen inför matcherna mot Grekland och Malta. 21-åringen fick inte lämna bänken mot Grekland, men hoppas på spel mot Malta. Mest av allt hoppas han dock på VM-spel – med A-landslaget.

– Det är en pojkes dröm sedan man var liten att få spela ett mästerskap. Jag var otroligt nära att få spela ett EM och nu så hoppas jag självklart att de kvalar till ett VM. Men det är de grabbarna som har gjort det från början och jag har varit borta så jag känner full respekt över det de har gjort. Men det är klart att det finns chans på VM också. Men jag måste få spela och just nu måste vi hitta en situation där jag kan spela fram till sommaren, säger Guidetti som kan tänka sig att byta klubb.

– Jag vill spela fotboll, om det är i Mancester City eller någon annanstans det vet jag inte. Just nu ska jag bara träna, träna, träna, kriga. Sedan från januari och framåt är det show. Då måste man showa, det är så.

Följ ämnen i artikeln