20 miljoner för "Freddies" lyxvilla

avSara Bratell

Fredrik Ljungberg säljer drömvillan i Halmstad

1 av 3 | Foto: http://www.erasweden.com/
Uteplatsen med pool.

En 210 kvadratmeter stor lyxvilla med importerat herrgårdsgolv från England, väggar i "polished plaster" och en stor utomhuspool kan bli din.

Det vill säga, om du har 20 miljoner kronor över.

Fredrik Ljungberg säljer nu sin drömvilla på västkusten.

Fredrik Ljungberg, 36, säljer nu sitt drömhus i Frösakull, Halmstad. Lyxvillan, som Ljungberg delvis har designat själv, har faciliteter som vinkällare, pool och importerat ekgolv från en herrgård England.

Taxeringsvärdet uppgår till 4,9 miljoner kronor, men mäklaren Leif Otterström menar att huset är värt betydligt mycket mer än så.

– På det sättet man har utfört själva byggnationen och renoveringen så förstår man att det kostar lite mer än när man bygger en vanlig villa. Hela huset är till exempel byggt helt utan dörrlister, vilket gör att utförandet på detaljnivå är mycket mer precisionsrikt. Uppskattningsvis tar det tre gånger så lång tid att göra det här finisharbetet, säger han.

Förväntas säljas för 19-20 miljoner

Sexrumsvillan har så kallade "polished plaster"-väggar, en slags finputs som är betydligt dyrare än traditionella gipsväggar. Badrummen är i mörk italiensk marmor, köket kommer från det prisbelönta tyska företaget Bulthaup och huset beskrivs bestå av "fantastisk stil, design och teknik".

– Vi förväntar oss att det kommer att gå för närmare 19-20 miljoner kronor, säger Leif Otterström.

I trädgården, som vetter ned mot havet, finns ett gästhus med eget kök. Intill den stora utomhuspoolen ligger ett soldäck och garaget är öppet i anslutning till vinkällaren och tv-rummet en trappa ned.

Fredrik Ljungberg har haft huset i sin ägo sedan 2010. I mars fick han barn tillsammans med flickvännen Nathalie Foster och det är fortfarande oklart om familjen kommer att leta nytt boende i området.