Fansen går med på bengalförbud

”Vi går emot allt vi tror på och vi låter oss dikteras av villkor vi inte vill ställa upp på”

Gais-supportrarna går, motvilligt, med på bengal- och maskeringsförbud.
Gais-supportrarna går, motvilligt, med på bengal- och maskeringsförbud.

Gais har fått nog – vill inte se fler bengaler och maskering på matcherna.

Supporterföreningarna väljer att motvilligt gå med på klubbens krav.

”Vi böjer oss och sviker våra ideal. Vi sväljer all stolthet och lägger oss raklånga”, skriver supporterföreningen Gårdakvarnen.

Inför måndagens superettan-match mellan Gais och Gif Sundsvall tände Göteborgslaget runt 100 bengaler. Spelarna fick gå av planen, samtidigt som en liten flicka fick bäras ut från läktarna.

Flickan var dotter till Gais-lagkapten, Kenneth Gustafsson.

Hotat med en flytt

Nu har Gais klubbledning satt ner foten och upprättat en policy mot bengalbränning och maskering. De har hotat supporterföreningarna med en flytt från långsidan till kortsidan om det förekommer bengalbränning eller maskering vid matcherna.

Supporterföreningen Gårdakvarnen har motvilligt gått med på kraven.

”Varför då undrar ni?”

"Vi kröker våra ryggar nu. Vi böjer oss och sviker våra ideal. Vi sväljer all stolthet och lägger oss raklånga. Vi går emot allt vi tror på och vi låter oss dikteras av villkor vi inte vill ställa upp på. Varför då undrar ni? Ja varför i helvete gör vi det kan man undra. Jo vi gör det för GAIS. Vi gör det för den förening vi älskar mest av allt, den förening som driver oss framåt, som är grunden till allt detta slit och all denna passion. Vi gör det för att vi måste”, skriver Gårdakvarnen bland annat på sin hemsida.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN