”Jag kan inte stoppa honom från Chelsea”

Atléticos manager om Diego Costas framtid

Diego Costa påstås vara Chelseas huvudmål i sommarens transferfönster.

Nu säger Atlético Madrids manager att det är upp till 25-åringen själv vad som händer.

– Jag kommer stå bakom honom vad han än bestämmer sig för, säger Diego Simeone till AS.

Diego Costa har varit en stor anledning till att Atlético Madrid leder La Liga och är i semifinal i Champions League. Men nu hotas årets succélag i europeisk fotboll av att utarmas.

”Är upp till honom”

Klubben har en ansträngd ekonomi samtidigt som deras nyckelspelare är högvilt på marknaden. Hetast av alla: Diego Costa efter 26 mål på 31 ligamatcher.

– Det är upp till honom vad han tror är bäst för hans framtid. Jag kommer stå bakom honom vad han är bestämmer sig för, säger managern Diego Simeone till AS.

”Naturligt att Chelsea är intresserade”

Den klubb som påstås visa störst intresse för spanjoren är engelska Chelsea. Deras manager José Mourinho har redan förklarat att han har ”ett lag utan anfallare” med åldrande Samuel Eto'o som förstahandsvalet framför Fernando Torres och Demba Ba.

– Det är naturligt att Chelsea är intresserade av honom. De har en stor ekonomisk potential, Eto'o blir äldre och äldre och Diego Costa kan göra hans jobb. Men just nu är han vår, säger Simeone.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN