Zlatans iskalla chip mot Lyon

FOTBOLL

Leder skytteligan i Ligue 1

1 av 7 | Foto: Zlatan koncentrerade sig djupt...

PARIS. Storseger, skytteligaledning och en straff som kommer att vevas hela veckan i Frankrike.

Zlatan Ibrahimovic har en felfri höst i PSG – och äntligen avlastning framåt.

– Förra året gjorde jag mål och så gjorde jag mål och sen mål igen, men nu är det Cavani också och det är bra för laget, säger Ibrahimovic till Sportbladet efter 4–0 mot Lyon.

I tjugo minuter såg ett krisande Lyon, på en tiondeplats i tabellen, ut att kunna ställa till med besvär för PSG på Parc des princes. Sedan fick Edinson Cavani huvudet på en hörna från Lucas och vrickade snyggt in 1–0 för hemmalaget.

Före paus fälldes uruguayanen i straffområdet och Zlatan Ibrahimovic klev fram till straffpunkten och lämnade den inte förrän han chippat in bollen i mål i högerhörnet.

”Tog det som det kom”

Innan matchen var slut hade Ibrahimovic slagit in ännu en straff, av mer ortodox karaktär den här gången, efter att Thiago Silva först utökat ledningen till 3–0.

Men det var straff nummer ett som fick mest uppmärksamhet när PSG summerade kvällen.

– Jag tänker inte så mycket där, utan tog det som det kom. Det kändes som rätt läge att sätta den så där. Sen gick den in. Målvakten kunde lika väl stått upp och tagit den, säger Zlatan Ibrahimovic till Sportbladet efter matchen.

Det var inte läge att slå den andra likadan?

– Det var läge, men jag tänkte att nej, jag ville vara mer konkret. Även om den första också var konkret.

Skytteligaledning

De två målen innebär att Zlatan befäster positionen som Europas just nu bäste aktive straffskytt, och dessutom seglar han upp i ensam skytteligaledning för första gången den här säsongen med elva ligamål, tätt följd av Edinson Cavani på tio stycken.

Och uruguayanens offensiva kvalitéer avlastar Ibrahimovic på ett sätt han saknade förra säsongen.

– Jag tycker det, för vi hjälper varandra. Om jag inte gör mål så gör Cavani mål. Det är ett bra tecken. För förra året gjorde jag mål och så gjorde jag mål och sen mål igen, men nu är det Cavani också och det är bra för laget. Han hjälper laget mycket, både defensivt och offensivt. Det är bra för laget, det här var vad vi behövde och nu har vi det.

Är det det som kommer att göra skillnaden i Champions League i år?

– Jag vet inte, men vi är starkare i år, med Cavani är vi mycket starkare. Om vi kan använda honom på rätt sätt är det perfekt för laget, säger Zlatan, som inte känner av det tuffa matchandet på slutet.

– Jag känner mig stark. Jättestark.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1